Acord de cooperare pe domeniul IT&C avizat de Ministerul Comunicatiilor

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 12:31
1159 citiri
Acord de cooperare pe domeniul IT&C avizat de Ministerul Comunicatiilor

Ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, a semnat un Memorandum de intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor si societatii informationale cu Guvernul Italiei, reprezentat de vice-ministrul economiei, Paolo Romani, responsabil de sectorul de comunicatii, informeaza NewsIn.

"Acest acord este esential in conditiile in care statele memebre ale UE trebuie sa coopereze strans pentru dezvoltarea societatii informationale la nivel european, in contextul aprobarii de catre Comisia Europeana a noii Strategii Agenda Digitala. In urma semnarii Memorandumului, se va crea un Comitet bilateral de coordonare al aplicarii Acordului", a anuntat vineri Ministerul roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Acordul dintre Romania si Italia prevede schimbul de experienta si expertiza, mai ales in ceea ce priveste broadband-ul, trecerea la televiziunea digitala si serviciile postale.

"Expertiza Italiei este valoroasa, aceasta tara urmand a face investitii majore pentru dezvoltarea societatii informationale (de exemplu, 10 miliarde de euro au in urmatorii ani o destinatie clara: dezvoltarea infrastructurii de broadband)", precizeaza MCSI.

Posta italiana va furniza asistenta tehnica Companiei Nationale Posta Romana, atat pe partea de logistica, precum si pe partea de servicii financiare si de strategie.

De asemenea, italienii s-au aratat interesati de automatizarea centrelor de sortare ale Postei Romane.

"Acest acord va crea premisele dezvoltarii relatiilor de afaceri intre companiile din Romania si cele din Italia, prin crearea unui mecanism de cooperare la nivel guvernamental, menit sa acorde asistenta eforturilor acestora de a se dezvolta pe cele doua piete si la nivel european si international", a mentionat ministrul Gabriel Sandu.

La randul sau, Paolo Romani a afirmat ca punctele esentiale ale Acordului sunt broadband-ul, digital-ul si posta.

#acord cooperare it italia , #Stiri Internet