Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

A inceput Primul Targ Online de Joburi al Toamnei

A inceput Primul Targ Online de Joburi al Toamnei
MyJob.ro va gazdui, incepand de astazi, primul targ online de joburi al toamnei, InteractivMyJob, informeaza un comunicat de presa remis Bloombiz. Pentru prima data in istoria targurilor online de joburi, candidatii pot comunica in direct cu angajatorii prin intermediul forumului dedicat acestui eveniment.

"Ne bucura faptul ca, la doar cateva ore de la demararea targului InteractivMyJob, avem deja 178 de companii inscrise, acestea publicand pana in acest moment 1.463 de anunturi de recrutare in pagina dedicata evenimentului," declara Mariana FRINCU, Project Manager MyJob.ro.

"Conceptul inovativ al evenimentului consta in stabilirea unei legaturi directe intre companiile romanesti aflate in cautare de tinere talente si candidatii din toata tara dornici de o schimbare in cariera. Candidatii pot afla direct si in timp real de la companii care sunt oportunitatile de cariera, detaliile procesului de selectie sau posibilitatile de dezvoltare profesionala din cadrul acestora."

Aflat in desfasurare in perioada 24 septembrie - 31 octombrie 2007, InteractivMyJob acopera la maxim perioada cea mai fierbinte a pietei de recrutare din Romania. Prin natura sa virtuala, targul de joburi organizat de MyJob.ro ofera acces direct candidatilor si companiilor din intreaga tara, fara ca acestia sa fie nevoiti sa investeasca resurse financiare, umane sau de timp necesare deplasarii catre o locatie fizica.

Companiile participante in cadrul Targului de Joburi beneficiaza gratuit de posibilitatea pozitionarii preferentiale a anunturilor importante si de o preselectie a CV-urilor candidatilor. In ceea ce priveste candidatii, InteractivMyJob se adreseaza atat celor care cauta joburi full time cat si celor care cauta joburi part time sau pe baza de proiect.

Candidatii participanti in cadrul targului InteractivMyJob au acces direct din orice colt al tarii la ofertele de cariera ale celor mai atractive si mai cautate companii de pe piata romaneasca. In plus, pentru participantii ce nu au inca un CV introdus in cadrul profilului de pe MyJob.ro, evenimentul le ofera posibilitatea trimiterii CV-ului lor pe e-mail, acesta fiind introdus in cadrul profilului lor de catre coordonatorii InteractivMyJob.

Profilul utilizatorilor inscrisi in cadrul MyJob.ro este extrem de atractiv pentru companii, acestia situandu-se in grupul de varsta cel mai cautat de catre angajatori. Peste 75% dintre candidatii inscrisi pe MyJob.ro au varsta cuprinsa intre 21 si 35 de ani. In plus, 50% dintre candidatii inscrisi pe MyJob.ro sunt absolventi de studii superioare, marea majoritate a acestora avand deja peste 2 ani de experienta in munca.

Pentru "Colectia de Joburi Toamna-Iarna 2007" au fost alese primele domenii care s-au bucurat in acest an de cele mai multe aplicari din partea candidatilor: IT, Vanzari, Inginerie, Marketing, Management, Arhitectura/Constructii, Publicitate/PR, Banci/Finante, Medical/Farmacie, Distributie, Aprovizionare/Achizitii, Resurse Umane, Serviciu Clienti, Productie. In plus, a fost adaugat domeniul Asigurari, dat fiind interesul de care acest domeniu se va bucura in urmatoarea perioada.

In anul 2007, domeniilecu cele mai multe aplicari ale candidatilor sunt Resurse Umane, Banci/Finante si Vanzari, iar domeniile cu cele cu cele mai multe joburi postate sunt Vanzari, IT si Serviciu Clienti.

In saptamana 17.09.2007 - 23.09.2007, portalul a avut 136.935 vizitatori care au generat 1.184.518 de accesari.

Despre MyJob

MyJob.ro este un portal de recrutare online lansat in februarie 2001, care ofera o paleta completa de servicii de recrutare online. In acest moment, MyJob.ro gazduieste peste 6.700 de oferte de locuri de munca, numarul lunar al vizitatorilor ajungand, potrivit Trafic.ro, la peste 450.000 (fata de 190.000 in urma cu un an). Numarul de oferte de angajare existente pe MyJob.ro a crescut de peste cinci ori dupa relansarea acestui serviciu in aprilie 2005, cand pe MyJob erau disponibile 1200 de oferte.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori