A fost sau nu gol? Tehnologia transforma radical Cupa Mondiala 2014

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 10:41
1345 citiri
A fost sau nu gol? Tehnologia transforma radical Cupa Mondiala 2014
Foto: Goal Control

Indiferent daca esti pe teren sau daca urmaresti meciul de la mii de kilometri distanta, nu poti evita impactul tehnologiei de ultima ora care marcheaza Campionatului Mondial de Fotbal 2014.

Aflandu-ne deja in a doua runda a meciurilor, la nivelul jocului au putut fi observate mai multe inovatii tehnologice care schimba modul in care se desfasoara competitia. Ele sunt descrise de Washington Post.

Editia de anul acesta a introdus in premiera tehnologia camerei de linia portii, datorita careia putem sti sigur daca a fost sau nu gol, fiind eliminate situatii controversate ca cele petrecute in anii din urma.

Practic, softul transmite in timp real daca mingea a depasit linia portii, astfel incat nu mai este nevoie ca arbitrul sa vizioneze capturi video din diferite unchiuri pentru a lua o decizie cu privire la validitatea golului. Noua tehnologie a fost deja testata saptamana trecuta, cu ocazia confruntarii dintre Franta si Hondura, in avantajul celei dintai.

Tehnologia a fost ...citeste mai departe despre "A fost sau nu gol? Tehnologia transforma radical Cupa Mondiala 2014" pe Ziare.com

#tehnologie linia portii, #tehnologie Cupa Mondiala, #inovatii campionat fotbal Brazilia , #Stiri Internet