A creat un virus foarte periculos si acum e condamnat la inchisoare - In dosar e implicat si un roman

Marti, 03 Mai 2016, ora 13:52
999 citiri
A creat un virus foarte periculos si acum e condamnat la inchisoare - In dosar e implicat si un roman
Foto: Pixabay

O instanta federala din New York l-a condamnat, luni, la trei ani si o luna de inchisoare pe creatorul virusului informatic "Gozi", care a afectat peste un milion de calculatoare, inclusiv ale NASA, provocand pagube de milioane de dolari, intr-un dosar in care au fost inculpati trei cetateni din Europa de Est, intre care si un roman.

Potrivit Parchetului federal, cetateanul rus Nikita Kuzmin, de 28 de ani, a fost condamnat la 37 de luni de inchisoare si la plata unei amenzi de 6,9 milioane dolari, transmite EFE.

Kuzmin, care a fost arestat in noiembrie 2010, a negociat cu Parchetul pe timpul investigatiei si a acceptat sa se declare vinovat, in mai 2011, in schimbul unei reduceri a pedepsei.

Virusul "Gozi", creat in 2007, s-a transformat intr-unul din cele mai distructive din istoria informaticii, cu care s-au furat "zeci de milioane de dolari", potrivit autoritatilor citate de EFE.

Al doilea acuzat din dosar, letonul Deniss Calovskis, a fost condamnat de aceeasi instanta ...citeste mai departe despre "A creat un virus foarte periculos si acum e condamnat la inchisoare - In dosar e implicat si un roman" pe Ziare.com

#hacker rus condamnat inchisoare, #hacker rus inchisoare, #hacker condamnat inchisoare , #Stiri Internet