83% din actiunile GECAD ePayment, preluate de Naspers

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 11:19
1387 citiri
83% din actiunile GECAD ePayment, preluate de Naspers

Grupul sud-african Naspers a achizitionat de la Radu Georgescu o participatie de 83% din capitalul GECAD ePayment International, a anuntat, marti, compania de solutii pentru comertul electronic, transmite Mediafax.

Pachetul majoritar de actiuni a fost achizitionat de catre grupul Allegro, parte a Naspers Ltd., iar Georgescu va controla diferenta de 17%, prin compania Orbitview. Totodata, omul de afaceri va ramane in Consiliul Director al GECAD ePayment SA. 

Tranzactia a fost finalizata in luna august, valoarea acesteia fiind confidentiala, a anuntat marti GECAD, intr-un comunicat.

In comunicat se mentioneaza ca functia de CEO la GECAD ePayment va fi preluata de Daniel Nicolescu.

Inainte de achizitie, din GECAD ePayment a fost desprinsa divizia Avangate, furnizor international de solutii si servicii pentru distributia electronica a programelor software, cu sediul in Olanda, care a devenit astfel companie separata.

Actionariatul Avangate a ramas neschimbat, Orbitview Ltd detinand 99% din capital si Radu Georgescu restul de 1%.

"Allegro aduce cu sine o experienta foarte bogata in domeniul eCommerce, avand operatiuni in majoritatea pietelor mari din Europa Centrala. Sunt convins ca aceasta asociere va fi, in primul rand, in beneficiul clientilor GECAD ePayment.

Personal voi continua sa ma implic in activitatea companiei asa cum am facut-o si pana acum", a declarat Georgescu, in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #epayment, #gecad, #naspers , #Stiri Internet