7 firme romanesti, in topul celor mai dinamice companii IT din regiune

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 16:03
1862 citiri
7 firme romanesti, in topul celor mai dinamice companii IT din regiune

Romania ocupa, cu sapte firme, locul patru intr-un top care reuneste cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrala, clasament realizat de Deloitte in baza ratei de crestere a veniturilor in intervalul 2005 - 2009,  relateaza Mediafax.

Lista finalistilor din Romania include TeamNet International (locul doi in top), cu o rata de crestere de 3.120%, Arobs Transilvania Software, pozitia 13 (+831%), Crys Computers (nou intrata, locul 18, +635%), Fortech (nou intrata, locul 19, +629%), Lasting Software (locul 23, +541%), The Red Point (locul 26, +510%) si Advantage Software Factory (locul 41, +301%).

Romania s-a alaturat Deloitte Central Europe Technology Fast 50 pentru prima data in 2008 si de atunci si-a consolidat nivelul de reprezentativitate de la 6%, in 2008, cu trei companii finaliste, la 14% in acest an.

Acest rezultat plaseaza Romania pe locul patru in regiune, dupa Polonia (11), Ungaria (10) si Cehia (8), potrivit datelor dintr-un comunicat al Deloitte Romania remis MEDIAFAX.

"Per ansamblu, rata medie de crestere a veniturilor raportata de finalistii din Romania a coborat usor, de la 1.093%, anul trecut, la 938%, similara cu rata medie de crestere inregistrata la nivelul intregului clasament (967%).

Este prima data cand Romania are o crestere mai temperata fata de regiune, ceea ce confirma, pe de o parte, ca firmele se confrunta cu un mediu de afaceri dificil pe fondul crizei, iar pe de alta parte ca industria locala se maturizeaza usor, dar sigur", a spus Ahmed Hassan, partener coordonator la Deloitte Balcani.

Ca si in editiile anterioare, finalistii din clasamentul regional vor fi in mod automat nominalizati in competitia Technology Fast 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata in acest top de patru companii (dublu fata de 2008) - TeamNet International (locul 41), Arobs Transilvania Software (locul 102), Lasting Software (locul 360) si The Red Point (locul 422).

Pentru a intra top Fast 50, companiile candidate trebuie sa aiba proprietate tehnologica sau intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa alocheze o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.

Deloitte Central Europe Technology Fast 50 ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina si Lituania. 

#companii, #it, #romania, #top , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  2. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  3. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  6. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  7. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  8. Răspunsurile înfricoșătoare ale unui preot creat de AI. Ce „sfaturi” le dădea robotul credincioșilor
  9. Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
  10. Japonia anunță o investigație oficială pe subiectul OZN. Ce incidente au fost raportate în regiune