2,2 mld dolari, valoarea pietei autohtone de IT

Marti, 19 August 2008, ora 10:23
1375 citiri
2,2 mld dolari, valoarea pietei autohtone de IT

Piata de IT din Romania a atins valoarea de 2,2 miliarde de dolari in 2007, in crestere cu aproximativ 30%, potrivit celor mai recente date ale companiei de analiza IDC, prezentate in raportul asupra pietei tehnologiei informatiei.

Potrivit IDC, nivelul de cheltuieli IT pe cap de locuitor a ajuns in 2007, in Romania, la aproximativ 100 de dolari, in crestere cu 33% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, respectiv 75 de dolari pe cap de locuitor.


"Aceste date conduc la concluzia ca potentialul de crestere a pietei IT in Romania este semnificativ si ca dezvoltarea se va accelera in urmatorii trei-patru ani.", a declarat pentru NewsIn country managerul IDC Romania, Laurentiu Popescu.


Piata IT din Romania se afla, in continuare, in plina expansiune, lucru anticipat de altfel, ca urmare a cresterii economice, intrarii in UE si rolului tot mai important pe care tehnologia il joaca in viata personala si profesionala a tuturor.

Totusi, in tari ca Polonia, Ungaria sau Croatia rata cheltuielilor depaseste 250 de dolari pe cap de locuitor, a adaugat reprezentantul IDC Romania.


Raportul asupra pietei tehnologiei informatiei pe luna iulie 2008 este disponibil pe site-ul NewsIn, la sectiunea Companii, in cadrul serviciului NewsIn IT&Telecom (NIT).

Raportul cuprinde evolutiile din luna iulie 2008 ale companiilor care activeaza in domeniile hardware, software si de servicii IT, precum si afacerile inregistrate anul trecut de primii patru distribuitori de IT&C din Romania.