1.300 de computere din Romania, afectate de un atac informatic mondial

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 00:03
1599 citiri
1.300 de computere din Romania, afectate de un atac informatic mondial

75.000 de computere din aproape 200 de tari au fost sparte de hackeri din China si Europa de Est in ultimele 18 luni intr-unul dintre cele mai complexe atacuri informatice de pana acum. Printre calculatoarele in care hackerii au reusit sa patrunda sunt si cele ale unor universitati si firme din Romania.

Atacul a fost detectat in luna ianuarie de de firma de securitate cibernetica NetWitness, care a relevat pentru Evz.ro ca, in Romania, au avut de suferit 1.300 de computere.

"Din datele pe care le avem, au fost infectate 1.300 de aparate, cele mai multe ale unor companii private si universitati din Romania", a declarat Eddie Schwartz, Chief Security Officer la NetWitness pentru Evz.ro.

Cele mai multe atacuri au avut loc in Statele Unite, Mexic, Arabia Saudita, Egipt si Turcia si au vizat in principal companiile si institutiile de stat. Potrivit NetWitness, prin intermediul retelelor sociale, hackerii trimiteau invitatii false pentru descarcarea de programe de securitate. Cele mai sensibile la atac erau sistemele de operare Windows XP si Vista.

Datele oferite de Netwitness arata ca hackerii aveau acces la foarte multe informatii, de la tranzactii cu carduri de credit la opere intelectuale, insa nu este clar cum au fost folosite aceste date.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#computer, #virusi, #atac informatic , #Stiri Internet