Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tehnologia BitDefender Antispam a reusit sa blocheze 97% din mesajele spam

Tehnologia BitDefender Antispam a reusit sa blocheze 97% din mesajele spam
Tehnologia BitDefender Antispam a reusit sa blocheze 97 la suta din mesajele spam transmise spre un server protejat de solutia romanesca, releva o analiza a companiei britanice West Coast Labs, care detine cel mai renumit laborator mondial specializat in analiza fenomenului spam.

Anul trecut, spamul a reprezentat peste 80 la suta din totalul e-mailurilor trimise, odata cu aparitia unor noi tipuri de astfel de mesaje.

Noul modul antispam, inglobat in toate solutiile de securitate BitDefender dedicate protectiei serverelor de mail, ofera o serie de facilitati noi in combaterea mesajelor nedorite. Una din acestea vizeaza protectia eficienta contra spamurilor bazate pe imagini atasate, al caror numar a crescut exponential in ultimele luni. Tehnologia de protectie BitDefender cuprinde 7 filtre, ultimul adaugat bazandu-se pe conceptul de retea neurala (concept folosit si in domeniul inteligentei artificiale).

Reteaua neurala (NNet) a trecut printr-un "antrenament" special in Laboratorul BitDefender Antispam, familiarizandu-se cu o multitudine de mesaje spam si invatand sa le diferentieze de mesajele legitime. Marele avantaj al acestei modalitati de analiza este ca noile tipuri de mesaje spam pot fi recunoscute prin identificarea similitudinilor (de multe ori, foarte subtile) dintre acestea si mesajele analizate anterior.

Potrivit BitDefender, un alt filtru bazat pe ultimele concepte din domeniu vizeaza detectia proactiva a phishing-ului.
Phishing-ul este cel mai periculos tip de spam, iar cei care recurg la o astfel de metoda de atac sunt experti in a-si ascunde urmele si a crea mesaje cat mai credibile, pentru a pacali cat mai multi utilizatori. Tehnologia antiphishing BitDefender detecteaza aceste tentative de imitare a formei si a continutului unor mesaje adevarate, "mastile" folosite, falsurile si incercarile de a-i insela pe utilizatori.

'BitDefender Mail Protection for Enterprises cuprinde o solutie antispam usor de configurat si personalizat, care se bazeaza pe diverse module, care pot fi descarcate si utilizate independent', a declarat Richard Thomas, specialistul West Coast Labs care s-a ocupat de testarea tehnologiei BitDefender.

'' Rata de protectie de aproape 100 la suta, certificata de West Coast Labs este rezultatul activitatii intense a echipelor noastre de cercetare, care urmaresc constant activitatile din domeniu, anticipand totodata amenintarile viitoare', a declarat Vlad Valceanu, directorul echipei de cercetare antispam din cadrul BitDefender.
Tehnologia antispam BitDefender a primit cea mai inalta certificare posibila, Checkmark Premium, din partea companiei britanice West Coast Labs.

Laboratorul Checkmark este recunoscut ca fiind un arbitru corect care ofera producatorilor de solutii de securitate o imagine independenta asupra performantelor si calitatilor produselor analizate. Acest laborator a fost infiintat in urma cu zece ani, reusind ca in aceasta perioada sa devina unul dintre cele mai apreciate laboratoare de testare din lume.
BitDefender este o suita de peste 54 de solutii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficienta a amenintarilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, din circa 180 de tari.

BitDefender este divizia de securitate a datelor din cadrul grupului Softwin si are reprezentante externe in Germania, Marea Britanie, Spania si SUA.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 928 ori