Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea alianta impotriva spamului

Marea alianta impotriva spamului


Marile companii din tehnologie, incluzand Google, Facebook, Microsoft sau Yahoo!, si-au unit fortele pentru a forma o alianta al carei scop este eliminarea mesajelor spam si reducerea numarului de atacuri de tip phishing.

Alianta va anunta astazi un standard nou, care se numeste DMARC (Domain based message authentification, reporting & conformance), o specificatie tehnica care va fi implementata pentru a se reduce numarul de mesaje de tip spam si pentru raportarea acestora.

Standardul va duce la cresterea increderii utilizatorilor Google, Microsoft, Facebook si Yahoo! in serviciile de e-mail oferite de catre aceste companii.

Initiativa DMARC este o extindere a unei alte masuri, anti-phising, unde Google, Microsoft, Yahoo! si AOL au creat un parteneriat pentru a ajuta autentificarea platformelor operate de Facebook, YouSendIt si alte servicii.

Fondatorii care contribuie la aceasta initiativa sunt:

The founding contributors include:

Servicii e-mail: AOL, GMail, Hotmail, Yahoo! Mail

Generatori de mesaje: American Greetings, Bank of America, Facebook, Fidelity, LinkedIn, Paypal

Intermediari si furnizori: Agari, Cloudmark, eCert, ReturnPath, Trusted Domain Project

Anuntul de astazi inseamna ca mesajele trimise intre cele mai mari companii din lume vor fi autentificate si vor fi percepute ca fiind de incredere.

Oficialii Google au declarat ca in doi ani de cand compania este implicata in DMARC au observat ca 15% dintre mesajele non-spam din Gmail vin din partea unor domenii protejate de DMARC.

Standardul este inca intr-un stadiu de dezvoltare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1547 ori