Marea alianta impotriva spamului

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 12:41
1650 citiri
Marea alianta impotriva spamului

Marile companii din tehnologie, incluzand Google, Facebook, Microsoft sau Yahoo!, si-au unit fortele pentru a forma o alianta al carei scop este eliminarea mesajelor spam si reducerea numarului de atacuri de tip phishing.

Alianta va anunta astazi un standard nou, care se numeste DMARC (Domain based message authentification, reporting & conformance), o specificatie tehnica care va fi implementata pentru a se reduce numarul de mesaje de tip spam si pentru raportarea acestora.

Standardul va duce la cresterea increderii utilizatorilor Google, Microsoft, Facebook si Yahoo! in serviciile de e-mail oferite de catre aceste companii.

Initiativa DMARC este o extindere a unei alte masuri, anti-phising, unde Google, Microsoft, Yahoo! si AOL au creat un parteneriat pentru a ajuta autentificarea platformelor operate de Facebook, YouSendIt si alte servicii.

Fondatorii care contribuie la aceasta initiativa sunt:

The founding contributors include:

Servicii e-mail: AOL, GMail, Hotmail, Yahoo! Mail

Generatori de mesaje: American Greetings, Bank of America, Facebook, Fidelity, LinkedIn, Paypal

Intermediari si furnizori: Agari, Cloudmark, eCert, ReturnPath, Trusted Domain Project

Anuntul de astazi inseamna ca mesajele trimise intre cele mai mari companii din lume vor fi autentificate si vor fi percepute ca fiind de incredere.

Oficialii Google au declarat ca in doi ani de cand compania este implicata in DMARC au observat ca 15% dintre mesajele non-spam din Gmail vin din partea unor domenii protejate de DMARC.

Standardul este inca intr-un stadiu de dezvoltare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#spam, #google mesaje spam, #yahoo google facebook , #SPAM