Youtube pregateste un festival de scurtmetraje

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 16:51
1413 citiri
Youtube pregateste un festival de scurtmetraje

Site-ul YouTube a anuntat, joi, ca va lansa in acest an Your Film Festival, un festival de scurtmetraje, din care vor fi alese 10 productii ce vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Venetia 2012.

Inscrierile pentru Your Film Festival vor putea fi facute in perioada 2 februarie - 31 martie. Filmele inscrise trebuie sa aiba o durata de cel mult 15 minute, informeaza hollywoodreporter.com.

Din toate scurtmetrajele ce vor fi inscrise, reprezentantii companiei Scott Free Productions, infiintata de cineastii Ridley Scott si Tony Scott, vor alege 50 de pelicule semifinaliste.

In etapa urmatoare, YouTube va lansa Your Film Festival, al carui site va permite vizitatorilor sa voteze peliculele preferate. Cele 10 filme finaliste vor ajunge apoi la Festivalul de Film de la Venetia, unde vor fi proiectate, iar Ridley Scott se va afla in juriul care va alege castigatorul.

Marele premiu consta intr-o subventie de 500.000 de dolari ce va fi utilizata de regizorul peliculei castigatoare pentru a produce un lungmetraj in colaborare cu Scott Free Productions. Participantii la Your Film Festival trebuie sa aiba varsta de cel putin 18 ani, iar scurtmetrajele lor trebuie sa fi fost distribuite dupa data de 1 ianuarie 2010.

Your Film Festival reprezinta o extensie a proiectului "Life in a Day", lansat anul trecut si coprodus de Ridley Scott, in care au fost proiectate filme trimise de utilizatorii site-ului YouTube.

Site-ul YouTube a lansat peste 100 de canale in colaborare cu diversi parteneri incepand din toamna anului 2011, in urma unor contracte incheiate cu scopul de a asigura extinderea si dezvoltarea acestui site de partajare de fisiere video.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#youtube festival lungmetraje, #your film festival youtube, #scurtmetraje youtube , #Servicii Web