Twitter se apara: Nu cenzuram internetul!

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 08:45
1112 citiri
Twitter se apara: Nu cenzuram internetul!

Directorul general Twitter, Dick Costolo, a aparat noile politici de confidentialitate adoptate de Twitter si spune ca firma pe care o conduce nu incearca sa cenzureze internetul.

Twitter a anuntat, saptamana trecuta, ca va incepe sa cenzureze unele mesaje lansate in anumite tari, pentru a se conforma legilor locale. Anuntul a starnit indignare in randul celor mai multi utilizatori care au promis sa boicoteze serviciul, pe 28 ianuarie, scrie Mashable

Directorul Twitter a facut cateva declaratii publice, in cadrul unei conferinte si a tinut sa precizeze ca, de fapt, nou politica ajuta la libertatea de exprimare.

"Pana acum, daca un guvern solicita Twitter sa elimine un measj sau sa blocheze un utilizator, trebuia sa ne conformam, iar accesul la continut era blocat, in intreaga lume. Acum, Twitter poate sa ascunda mesajul respectiv in tara unde i s-a cerut acest lucru, dar restul statelor il pot vedea", explica directorul Twitter.

Acesta mai spune ca nu a fost nicio schimbare in atitudinea platformei de microblogging, ci ca pur si simplu au anuntat ca pot oferi userilor o mai mare capacitate de exprimare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Twitter cenzura, #Twitter mesaje cenzura, #director twitter declaratii , #Servicii Web