Sfaturi pentru atragerea primilor 1.000 de utilizatori pe un site

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 18:31
1856 citiri
Sfaturi pentru atragerea primilor 1.000 de utilizatori pe un site

Persoanele care lanseaza un site trebuie sa aiba in vedere atragerea unui numar cat mai mare de utilizatori si sa se asigure ca serviciul lor este observat.

Exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru a dezvolta un plan de marketing unic si convingator care sa atraga primii 1.000 de utilizatori intr-o perioada de timp cat mai scurta. Aceste procedee ii ajuta pe cei care isi deschid un site sa sustina eforturile de strangere de fonduri si sa aiba o acoperire cat mai mare, potrivit Mashable.

Determinarea importantei startup-ului respectiv

In primul rand, acestia trebuie sa isi dea seama daca ideea lor de startup este una importanta. Cautarea unui raport perfect intre problema si solutie trebuie sa devina o prioritate. In momentul in care se identifica o problema pe care multi oameni vor sa o rezolve, iar solutia este data intr-un mod convingator, apare acea potrivire intre problema si solutie, spune Steve Blank in cartea "The Startup Owner's Manual".

A determina daca solutia gasita este convingatoare inseamna a realiza daca se incadreaza in categoria lucrurilor necesare pentru cineva sau a celor folositoare. Urmatorii pasi sunt reprezentati de realizarea unui produs viabil si incercarea de a gasi un raport perfect intre problema si solutie.

Stabiliti cum poate sa se dezvolte startup-ul dumneavoastra

Determinarea modului in care poate creste o afacere incepe cu analizarea structurii modelului de business practicat. Trebuie dezvoltat un plan al afacerii pentru startup-ul respectiv. Acesta va permite stabilirea cu precizie a unor informatii, inclusiv structura costurilor, publicul tinta si realizarea profitului.

Cei care deschid un startup trebuie sa completeze un plan de afaceri si sa invete de la experti ce inseamna de faptul procesul prin care se genereaza acesta.

Selectarea unui motor de crestere pentru companie

Exista trei motoare de crestere care pot fi utilizate de startup-uri si, pentru a selecta unul dintre acestea, trebuie stabilita valoarea duratei de viata medii pentru utilizarea produsului respectiv.

De exemplu, daca cineva vrea sa creeze o aplicatie pentru un sistem de operare care sa fie comercializata la pretul de 1,99 de dolari si nu are alte cai suplimentare pentru a genera venituri de la acel utilizator, atunci valoarea duratei de viata medii pentru utilizarea produsului respectiv este de 1,40 de dolari dupa ce Apple isi ia cota-parte.

Intelegerea conceptului de valoare a duratei de viata medii pentru utilizarea unui produs permite alegerea motorului de crestere viabil si tacticile care pot fi implementate pentru a obtine acceptul utilizatorilor.

Proiectarea produsului si pregatirea pentru profit

Sean Ellis, reprezentant al firmei CatchFree, spune intr-un interviu ca este esential pentru startup-uri sa distinga falsele asumptii din jurul eforturilor lor de marketing inainte sa incerce sa isi lanseze produsul pe piata. Acesta sugereaza ca este preferat un numar mai mic de clienti la inceput pentru a determina raportarea exacta a acestora la produsul respectiv, in detrimentul unei lansari de mare anvergura.

Cei care isi deschid o afacere trebuie sa se asigure ca produsul si motorul de crestere selectat se sustin unul pe altul.

Pregatirea lansarii produsului

Andreas Kambanis, dezvoltatorul aplicatiei Rockstar pentru iPhone, a prezentat o serie de pasi care trebuie urmati pentru a avea asigurata o lansare de succes a unui produs. Desi au fost folosite in campul telefoanelor mobile, aceste recomandari pot fi aplicate pentru orice startup care foloseste tehnologie web.

In primul rand, trebuie creata o identitate online prin realizarea unei pagini anterioare / de intampinare, a unui continut video si a platformelor de social media. Scopul acestui pas este de a aduna adrese de email de la aproximativ 1.000 - 2.000 de persoane interesate de produs.

Este necesara dezvoltarea unui interes initial legat de produs prin prezentarea catorva detalii si comunicarea cu bloggerii de nisa care sunt vizati de compania respectiva. Nu trebuie promovat produsul in randul acestor bloggeri, ci se urmareste initierea unei comunicari.

Un alt lucru util este si participarea la conferinte si evenimente legate de crearea de retele, unde se pot construi relatii cu piata vizata si potentialii parteneri.

Persoanele care deschid un startup nu trebuie sa piarda din vedere publicul initial, prezentandu-le acestora o srie de detalii interesante despre produs. Acestia constituie o sursa importanta pentru ca produsul respectiv sa devina cunoscut, pentru ca acestia, la randul lor, il pot prezenta prietenilor.

Lansarea

Stella Fayman, reprezentanta a companiei Entrepreneurs Unpluggd, atrage atentia asupra importantei segmentului de Public Relations in cazul unei lansari. Trebuie urmarite trei scopuri: prezentarea timpurie a brandului, entuziasmul potentialilor clienti in legatura cu acest produs si dovada sociala care arata ca acea companie merita sa fie cunoscuta.

Urmatorii pasi sunt reprezentati de identificarea publicatiilor / blogurilor care ar putea scrie despre lansare, dezvoltarea relatiilor cu presa, stabilirea unui mesaj interesant care sa atraga atentia reporterilor si contactarea acestora.

Procedurile ce trebuie urmate dupa lansare

Dupa ce are loc lansarea, se poate observa care sunt partile pozitive si partile negative ale produsului, partile care au fost apreciate si cele care nu s-au bucurat de atentia publicului, scopul fiind acela de a rezolva toate problemele care s-au observat si de a evita repetarea lor.

Dupa prezentarea produsului se realizeaza un plan post-lansare, se analizeaza tacticile folosite si se urmaresc rezultatele lor si se gasesc resurse pentru elaborarea strategiilor de marketing.

#afacere initiere, #lansare startup, #sfaturi lansare site, #accesari site , #Servicii Web