Realizarea unui site web - solutii si etape

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 17:29
3300 citiri
Realizarea unui site web - solutii si etape

Proiectele din orice domeniu au nevoie de un punct de plecare. Chiar si procedeul de creare site web trece printr-o etapa initiala, iar in functie de modalitatea de dezvoltare, debutul poate fi reprezentat fie de un sablon, fie de o dezvoltare neacompaniata de vreun model anume.

Atunci cand urmam un sablon, asupra sa se vor efectua modificarile necesare transformarii continutului standard intr-unul care sa corespunda tematicii abordate, precum si a elementelor de grafica.

Altfel, daca ne dorim unicitate, pagina poate fi realizata in totalitate individual, fara vreun model anume.

Orice site, indiferent de modalitatea de realizare, trebuie sa parcurga anumite etape esentiale pentru ca rezultatul final sa contina o structura bine definita, un design atractiv, continut text si media adecvat tematicii abordate, precum si elemente personalizate specifice posesorului. Etapele standard pentru crearea acestuia sunt:

1. Stabilirea tematicii: va fi reflectata prin continut si va atrage atentia in principal utilizatorilor interesati de nisa respectiva.

2. Definitivarea ideilor: vom sti exact ce elemente care apartin tematicii abordate vor fi afisate pe paginile site-ului nostru.

3. Transpunerea ideilor in plan vizual: pozitia continutului de tip text si a elementelor media trebuie atent aleasa pentru a putea genera efecte vizuale menite sa atraga atentia, iar pagina sa fie cat mai usor de accesat.

4. Realizarea codului: aspectul si structura site-ului trebuie sa fie sustinuta de un cod sursa asupra caruia se pot aduce modificari. Mai mult de atat, in spatele oricarei parti functionale sta un cod care determina actiunea si efectul sau.

5. Verificarea si modificarea codului: se vor face teste si modificari pana cand structura afisata de codul sursa va corespunde planului vizual generat anterior, dar si pana cand fiecare element activ (exemplu: butoanele din bara de navigare) din pagina va functiona corespunzator.

6. Publicarea pe internet: site-ul va avea un domeniu propriu si va fi sustinut pe internet cu ajutorul unei firme de hosting specializate. Toate informatiile pot fi acum accesate de orice utilizator de internet.

Cu toate acestea, recomandarea noastra se indreapta spre realizarea unui site cu ajutorul unui CMS, sau content management system.

Acestea sunt platforme ce va pot oferi posibilitatea de a crea un site rapid, numeroase solutii de web design sau un panou de control pentru editarea intregului continut, fara a fi nevoie sa modificati codul sursa.

Algoritmul si toate elementele de continut va vor fi puse la dispozitie de platforma, in timp ce de la utilizatori se solicita un singur lucru: minimul de cunostinte necesare modificarii unei structuri deja existente.

Aveti posibilitatea de a beneficia de toate informatiile necesare dezvoltarii si accesarii continutului si functiilor puse la dispozitie de platforma, functionalitati de utilizator si de grup, optiuni de schimbare a aspectului cu ajutorul temelor, extensibilitate si modularitate, precum si multe alte avantaje.

Fiind limitat accesul la codul sursa, aceste platforme iti permit modificarea continutului fara riscul de a crea defectiuni de functionare prin schimbarile eronate.

Un designer web ar putea sa isi gestioneze informatiile cu usurinta, insa unui utilizator care a apelat la un serviciu de creare site ii va fi mai greu sa realizeze modificari ulterioare fara a apela la un specialist in domeniu.

Aceste platforme au fost concepute exclusiv pentru a usura realizarea si intretinerea site-urilor web cu ajutorul unui panou de control din cadrul careia se poate gestiona toata activitatea.

Actualizarile efectuate dupa definitivarea site-ului pot fi facute in functie de cunostinte. Paginile care au fost realizate cu ajutorul unei platforme pot fi usor intretinute de orice persoana care are sau nu experienta in domeniul designului web.

Totusi, daca nu avem la indemana un panou de control pentru editarea intregului continut, interventia designerului devine necesara.

In concluzie, etapa care pare a ne aduce cele mai multe complicatii in realizarea unui site web este cea tehnica, de transpunere a ideilor si elementelor de continut si grafica intr-un limbaj de programare, pe scurt: crearea site-ului.

Denumirea (domeniul) si serviciile de gazduire au relevanta doar atunci cand consideram ca pagina poate si trebuie sa fie accesata de utilizatorii de internet.

#creare site web, #servicii web, #web design , #Servicii Web