Google:Toate serviciile blocate in China din cauza Congresului Partidului Comunist

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 15:35
1488 citiri
Google:Toate serviciile blocate in China din cauza Congresului Partidului Comunist

Toate serviciile motorului de cautare Google, inclusiv Gmail sau Street View nu au putut fi accesate de vineri seara si pana sambata, au anuntat oficiali ai companiei.

Seviciile au fost interzise, cel mai probabil, din cauza celui de-al 18-lea Congres al partidului Comunist, un eveniment organizat odata la 10 ani pentru a desemna conducerea noului guvern, scrie AP.

Reprezentantii Google au precizat ca nu au fost raportate probleme tehnice, insa nici nu au specificat daca site-urile au fost blocate de Guvern sau daca a fost un atac al hackerilor.

Desi este un eveniment extrem de asteptat in China, Congresul se desfasoara cu usile inchise. Accesul presei nu este permis, iar autoritatile au interzis expunerea bannerelor sau decorarea cladirilor cu baloane pentru ca acestea ar putea fi folosite pentru transmiterea unor mesaje de protest.

Blocarea site-urilor Google nu constituie singura masura de cenzura la care a apelat guvernul chinez. In China, in urma cu doua saptamani, autoritatile au interzis accesul chinezilor la publicatia New York Times din cauza unui articol despre averea familiei primului ministru.

Google a avut o relatie deosebit de tensionata cu China. In 2010, compania a declarat ca a fost victima unor atacuri grave hacking din China. Ca raspuns, Google a eliminat limba chineza din motorul de cautare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google China, #Google interzis in China, #Partid Comunist Google China , #Servicii Web