Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google si Nasa au semnat un acord pentru difuzarea de informatii pe internet

Google si Nasa au semnat un acord pentru difuzarea de informatii pe internet

Grupul Google a semnat un acord cu NASA pentru difuzarea pe internet de date si imagini ale Agentiei spatiale americane, pentru ca acestea ca fie

Printre colaborarile prevazute de cele doua organizatii se numara posibilitatea de vizualizare a conditiilor meteo in timp real, harti tridimensionale de inalta rezolutie a Lunii si planetei Marte, vizionarea in direct a activitatilor Statiei Spatiale Internationale si a navetelor spatiale, precum si posibilitatea unor "zboruri virtuale" in spatiu. "Acordul intre Nasa si Google va permite oricarui american sa experimenteze un zbor virtual deasupra suprafetei Lunii sau a canalelor de pe planeta Marte", a declarat administratorul NASA, Michael Griffin, citat in comunicat.

Cele doua companii prevad si inconporarea unor date ale NASA - de exemplu informatii atmosferice- in cadrul serviciului de cartografie prin satelit al Google, Google Earth. Cei doi parteneri au evocat posibilitarea crearii unor "produse comune" si a demararii unor proiecte bilaterale de cercetare, insa nu au oferit nici un detaliu financiar.

"Colaborarea noastra va dovedi ca sectorul privat si cel public pot reusi multe impreuna", a adaugat directorul centrului de cercetare Ames, tinand de Nasa, S. Pete Worden. "Nasa a recoltat si administrat o cantitate de informatii despre planeta noastra si despre univers superioara oricarei alte entitati din istorie", a declarat directorul pentru dezvoltare strategica a centrului Ames, Chris Klamp, adaugand ca "desi aceste informatii au fost adunate pentru toti si ca o mare cantitate din aceasta informatie este deja publica, marea majoritate nu este momentan accesibila si este dificil de accesat si de inteles de persoanele care nu sunt experti in domeniu".

In plus, Google a mai anuntat si achizitionarea societatii elvetiene de servicii web de geo-localizare Endoxon, "pentru a ameliora calitatea serviciilor Google Earth si Google Maps din Europa", a precizat compania americana.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 986 ori