Aplicatia care iti spune cum te-ai fi descurcat in Imperiul Roman

Sambata, 19 Mai 2012, ora 17:58
2271 citiri
Aplicatia care iti spune cum te-ai fi descurcat in Imperiul Roman

Intr-o combinatie de studiu istoric, cartografie si tehnologie media, cercetatorii de la Universitatea Stanford au creat un model prin care curiosii pot afla cat le-ar fi luat sa calatoreasca in diferite puncte ale Imperiului Roman.

ORBIS, The Stanford Geospatial Network Model of the Roman World (n.r. - Modelul Retelei Geospatiale Stanford a Lumii Romane) calculeaza cu detalii cate zile i-ar fi luat unui om sa calatoreasca in diferite puncte si cat l-ar fi costat, totul depinzand de banii care ii are la dispozitie si de ce transporta.

Datele istorice incluse in studiu sunt legate de clima de atunci, drumuri, structura oraselor si a porturilor. Calcularea celei mai potrivite rute tine cont de modalitatea de transport aleasa, pe apa sau pe uscat.

Perioada aleasa de autorii aplicatiei este in jurul anului 200, cand ei au considerat ca Imperiul Roman s-a afat la apogeu. In studiu au fost incluse 751 de pozitii de plecare sau sosire.

La doar doua saptamani de la lansare, site-ul s-a bucurat de un real succes, mai ales printre pasionatii de istorie a Imperiului Roman. Fondatorii au precizat ca au primit numeroase raspunsuri de multumiri din partea profesorilor de istorie care au reusit sa le insufle pasiunea pentru Roma Antica elevilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie imperiu roman, #aplicatie istorie, #studiu ORBIS imperiul roman , #Servicii Web