Optimizarea web, una dintre cele mai valoroase metode de a promova o afacere online

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 13:33
1710 citiri
Optimizarea web, una dintre cele mai valoroase metode de a promova o afacere online
Foto: pixabay.com

Orice tip de afacere, chiar daca este la inceput sau se afla pe piata de cativa ani, are nevoie de promovare. Metodele de a-ti face cunoscute produsele si serviciile s-au transformat in ultimii ani datorita dezvoltarii noilor media, iar una dintre cele mai noi, dar si de efect in acelasi timp este optimizarea web.

Ce presupune optimizarea web si cine o poate face

Cand vorbim despre optimizarea web ne referim la servicii SEO (search engine optimization) . Pentru ca potentialii clienti folosesc motoare de cautare, promovarea ar trebui sa inceapa tocmai de acolo, in speta de la principalul motor de cautare.

Optimizand site-ul pentru Google el va ajunge sa fie listat mai sus in rezultatele cautarilor dupa anumite cuvinte cheie. Site-urile listate printre primele sunt cele mai accesate de catre utilizatori, ceea ce inseamna mai multe vizite pe site.

De fapt, optimizarea pentru motoarele de cautare presupune intelegerea si satisfacerea nevoilor celor care acceseaza site-ul. Dupa aceste principii se ghideaza si motoare precum Google, care doreste sa ii prezinte utilizatorului site-urile cele mai relevante in functie de expresia sau cuvantul cheie introdus in campul de cautare.

Motorul va lista printre primele site-urile cu un design potrivit tematicii site-ului, un site user-friendly, fara erori tehnice si cu un continut informativ folositor vizitatorilor.

Optimizarea web este un domeniu in sine si va da rezultate doar daca apelezi la persoane cu experienta in aceasta zona si cu un portofoliu de clienti care au rezultate bune. Poti apela la o agentie SEO din Bucuresti sau din orice alta zona a tarii, intrucat are mai putina importanta de unde se face - important este ceea ce se face, sau la agentii de marketing digital care ofera si optimizare web. In acelasi timp, exista si companii de publishing care au departamente de SEO care ofera servicii si clientilor externi.

In faza incipienta, specialistii in optimizarea web vor efectua un audit SEO, in care se va analiza situatia curenta a site-ului, zonele in care trebuie lucrat, precum si potentialul site-ului, dupa care veti stabili impreuna care este strategia pe care o veti implementa pentru a va atinge obiectivele.

Alege pachetele cu servicii SEO potrivite pentru business-ul tau

Daca detii un business, prezenta online in prezent este imperativa. Nu trebuie doar sa ai doar un site optimizat SEO, ci si o pagina aferenta in site-urile de social media. Pentru ca site-ul tau sa aiba cat mai multe vizite si sa genereze venituri mai mari va trebui sa investesti intr-un pachet cu servicii SEO care sa se plieze pe nevoile, bugetul si tipul afacerii tale.

Agentiile din acest domeniu de activitate au conceput mai multe tipuri de oferte si pachete cu servicii SEO, astfel incat fiecare sa se potriveasca cerintelor clientului, dar si cerintelor din zona de activitate a clientului respectiv. In aceeasi masura, este extrem de important si felul in care a fost conceput site-ul, de cand este online, si care este potentialul sau.

Poti alege un pachet cu servicii SEO de baza, dar si pachete mai avansate, care, in mod evident, vor da rezultate mai rapide. Ca si in cazul altor servicii, cand vine vorba despre optimizarea web discutam despre raportul calitate pret, astfel incat daca optezi pentru un pachet cu servicii SEO mai ieftin, rezultatele vor fi pe masura.

Este bine sa apelezi la o agentie care vine pachete cu servicii SEO inca de la inceput, insa daca detii un site de mai multa vreme, nu e niciodata prea tarziu sa iti imbunatatesti prezenta online, iar cu ajutorul specialistilor in SEO vei reusi sa faci acest lucru.

Costul pachetelor cu servicii SEO

In functie de agentia pe care o alegi, preturile difera. Exista companii care vand aceste servicii cu un pret mare si altele care au preturi mai mici. Acest lucru nu inseamna ca agentia mai scumpa ofera neaparat servicii mai bune, ci ca are mai multa experienta.

Multe agentii SEO aflate la inceput au preturi foarte bune la pachetele cu servicii SEO si ofera performanta.

Costul va depinde si de cat de mult este de lucru la site-ul respectiv, precum si de dorintele tale si de lucrurile suplimentare pe care le doresti. Spre exemplu daca iti doresti si content pentru site sau si niste modificari de programare, pretul va fi mai ridicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oferta optimizare web, #servicii SEO, #agentie SEO Bucuresti, #metode promovare afacere online , #SEO