Yahoo! ramane fara cumparator? Verizon s-a speriat de spargerea conturilor de e-mail

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 20:12
3248 citiri
Yahoo! ramane fara cumparator? Verizon s-a speriat de spargerea conturilor de e-mail
Foto: Wikimedia

Vulnerabilitatile prezentate de sistemul de securitate al conturilor Yahoo! Mail ii fac pe reprezentantii Verizon sa se gandeasca de doua ori inainte de a trece la pasul urmator din tranzactia prin care ar urma sa preia fostul gigant IT.

Craig Siliman, unul dintre consilierii directorilor Verizon, a anuntat ca firma are toate motivele sa ia in considerare impactul financiar asupra afacerii. "Asteptam ca Yahoo! sa demonstreze ca nu exista un impact, daca ei cred asa. Trebuie sa vina cu aceasta evaluare, dar procesul este inca in lucru", a explicat Siliman, conform CNN Money.

Robert Varettoni, unul dintre purtatorii de cuvant ai Verizon, a confirmat faptul ca liderii companiei asteapta o evaluare a impactului financiar pe care vulnerabilitatile sistemului de securitate il au asupra afacerii de 4,8 miliarde de dolari, dar a refuzat sa comenteze dincolo de acest subiect.

O astfel de situatie lasa de inteles ca Verizon ar putea fie sa incerce o reducere a pretului de achizitie a pachetului majoritar al Yahoo! ori sa retraga cu totul oferta de cumparare a companiei.

Luna trecuta, reprezentantii Yahoo! au recunoscut ca 500 de milioane de conturi au fost sparte in urma uneia dintre cele mai mai brese cibernetice aparute vreodata in mediul online.

Reprezentantii Verizon, companie care a oferit4,83 miliarde de dolari pentru cumpararea Yahoo!, sustine ca a aflat despre problemele de securitate ale sistemului abia cu doua zile ininte ca Yahoo! sa faca publica chestiunea.

Pe de alta parte, directorul executiv al Verizon, Lowell McAdam a negat faptul ca firma sa ar intentiona sa reduca substantial pretul de achizitie. "Este corect totusi sa spunem ca vrem sa intelegem ce s-a intamplat, pentru a stabili daca aduce prejudicii material afacerii sau nu", a precizat acesta, mentionand ca, din punctul sau de vedere, Yahoo! reprezinta inca o investitie profitabila.

Primele estimari ale analistilor de piata fac referire la o diminuare a sumei negociate pentru Yahoo! cu cel putin 200 de milioane de dolari.

"Pana la urma, totul se reduce la eventualele modificari care vor trebui aduse pentru utilizarea platformei in siguranta", a explicat Brian Wieser, un analist al Pivotal Research Group.

Data initiala de finalizare a tranzactiei a fost stabilita pentru primul trimestru al anului viitor, dar, in aceste conditii, procesul de preluare al gigantului IT s-ar putea prelungi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#achizitie yahoo, #piata fuziuni achizitii, #bresa securitate Yahoo, #pret achizitie Yahoo , #Securitate IT