Trend Micro lanseaza Message Archiver in Romania

Joi, 06 Martie 2008, ora 14:10
1319 citiri
Trend Micro lanseaza Message Archiver in Romania

Trend Micro, unul dintre liderii mondiali in domeniul securitatii IT a anuntat joi lansarea si in Romania a solutiei de arhivare a mesajelor electronice - Trend Micro Message Archiver. Solutia ajuta companiile de dimensiuni medii sa arhiveze si sa acceseze in siguranta mesajele de email si permite companiilor de dimensiuni medii sa diminueze costurile cu gestionarea emailurilor, sa protejeze informatiile si sa mentina integritatea datelor. Tehnologia "privacy-guard" impiedica abuzurile din partea utilizatorilor cu drepturi privilegiate si garanteaza ca orice cautare in arhivele cu emailuri este efectuata in scopuri valide, se arata in comunicatul companiei.


Interfata include functii de cautare rapida a mesajelor astfel incat angajatii companiilor sa poata avea acces la emailurile arhivate. De asemenea, nu permite modificarea mesajelor si, combinata cu tehnologia de detectie complexa ce utilizeaza amprenta digitala si incriptarea, atesta faptul ca fiecare email este autentic si nemodificat din punct de vedere legal.


Datorita faptului ca peste 75% dintre respondenti dintr-un recent studiu, la care au participat administratori de sistem din companii medii, au mentionat securitatea ca fiind unul dintre cele mai importante elemente al unei solutii de arhivare a mesajelor de email, programul beneficiaza de asa-numita tehnologie "privacy-guard" care urmareste si pastreaza intr-un fisier log orice cautare pe care utilizatorii autorizati o efectueaza in arhivele de emailuri si care trimite un raport catre un specialist desemnat de companie pentru a supraveghea protectia datelor angajatilor.


Acestea sunt componente critice pentru orice tehnologie de arhivare a emailurilor care doreste sa se afirme intr-o piata ce va ajunge la 1,37 miliarde de dolari in 2011, dupa cum estimeaza analistii.


"Nu este o surpriza faptul ca volumul de emailuri creste rapid in fiecare companie - aproape toti angajatii folosesc mesageria electronica zilnic. Din cauza acestui volum imens de date si de proprietate intelectuala stocata in emailuri, clientii nostri au solicitat solutii eficiente de arhivare a mesajelor care sa completeze aplicatiile de securitate ale Trend Micro", spune directorul general al Trend Micro, pe divizia IMM , Steve Quane.


In Romania, tehnologiile Trend Micro sunt disponibile prin intermediul companiei GECAD NET si al retelei sale de peste 50 de parteneri din tara.