Symantec Romania tinteste 35-40% din piata securitatii IT

Luni, 25 Mai 2009, ora 15:10
1659 citiri
Symantec Romania tinteste 35-40% din piata securitatii IT

Symantec Romania, sucursala locala a producatorului american de solutii de securitate, vizeaza o cota de piata de 35-40% pe segmentul corporatist, piata romaneasca de securitate IT ridicandu-se in prezent la 15-16 milioane de euro, au declarat, miercuri, reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

"Piata securitatii IT are tot mai multe produse si este greu oricarui jucator sa-si previzioneze cota.

Symantec Romania tinteste pe 2009 o cota de piata de 35-40% din piata totala de sisteme de securitate pe segmentul corporativ", a declarat, pentru NewsIn, country managerul Symantec, Gabriel Tomescu.

Potrivit reprezentantei locale Symantec, piata securitatii IT din Romania isi va mentine in 2009 si 2010 acelasi trendul crescator, insa nu va mai avea acelasi avant ca in 2007 si 2008.

"Pentru noi nu este un handicap ca pe piata din Romania exista un jucator precum BitDefender, pentru ca Symantec nu inseamna doar Norton Antivirus. Piata totala a securitatii IT din Romania este de 15-16 milioane de euro si nu este explorata in intregime.

De aceea, noi consideram ca venirea pe piata romaneasca a Kaspersky nu ne va impiedica sa ne atingem tintele propuse", a mai spus Tomescu.

Country managerul Symantec Romania a mai precizat ca, in 2008, sectorul privat a fost mult mai dinamic, decat cel public, in ceea ce priveste achizitiile de sisteme de securitate.

Principalii clienti din sectorul privat ai Symantec Romania au provenit din zona financiara (banci si asigurari), dar si cea a comunicatiilor, in vreme ce ministerele si agentiile guvernamentale au fost principalii clienti din sectorul public. 

#achizitii, #clienti, #producator, #securitate, #sisteme , #Securitate IT