Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stick-urile USB pun companiile de IT la plata

Stick-urile USB pun companiile de IT la plata

Aproximativ 60% din problemele cu care se confrunta companiile pe partea de service IT sunt cauzate de navigarea pe Internet si lipsa de protectie, potrivit datelor companiei de consultanta in domeniul IT Computer Troubleshooters.

Folosirea extensiva a mini-stick-urilor USB de catre angajati a determinat cresterea cu circa 30% a problemelor IT ce apar in companii, deoarece astfel de dispozitive sunt foarte rar scanate si verificate.

Peste 60% din companiile romanesti apeleaza la servicii si consultanta in domeniul IT dupa ce se confrunta cu pierderea datelor, oprirea activitatii sau virusarea intregii retele, se arata intr-un comunicat al companiei Computer Troubleshooters.

Alaturi de functionarea defectuoasa a programelor, aceste probleme reprezinta motivele pentru care se incheie 10% din contractele de consultanta IT.

Cea mai grava problema intalnita este cea a recuperarii datelor, a declarat directorul general al companiei, Marius Stanca.

Reprezentantii Computer Troubleshooters spun ca 40% din firmele romanesti apeleaza la specialisti in domeniu, doar dupa ce problemele cu serverele din dotare determina intreruperea activitatii firmei.

Potrivit datelor prezentate de Computer Troubleshooter, numarul problemelor pe partea de securitate IT s-ar putea reduce cu pana la 80%, daca fimele ar investi in instruirea personalului, lucru pe care il fac doar 10% din unitatile economice. "Un training scurt de 30 de minute cu un angajat ar reduce considerabil incidentele IT. Numarul problemelor se poate reduce cu 30-80%, in functie de interesul angajatului", a precizat Stanca.

Potrivit rapoartelor companiei internationale Gartner, investitiile in securitatea IT nu depasesc 5% din bugetul de intretinere al companiilor

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2048 ori
Citeste mai multe despreonline IT navigare internet virusare stick-uri