Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spionajul cibernetic chinez vizeaza apararea SUA - surse Pentagon

Spionajul cibernetic chinez vizeaza apararea SUA - surse Pentagon


China duce o campanie de spionaj informatic pentru a incerca sa colecteze informatii asupra programelor de aparare ale guvernului american, afirma un raport al Pentagonului publicat luni.

"China utilizeaza capacitatile retelei sale informatice pentru a realiza o campanie de colectare a informatiilor impotriva sectoarelor care sustin programe de aparare nationala a Statelor Unite, in domeniul diplomatic, economic si industrial", conform raportului transmis Congresului, transmite AFP.

Piratii informatici chinezi au incercat in 2012 sa acceseze calculatoarele retelei guvernamentale, ceea ce i-ar fi oferit Beijingului o intelegere mai aprofundata a capacitatilor militare si a deliberarilor politice din Statele Unite, adauga raportul.

"In 2012, numeroase retele informatice din intreaga lume, printre care si cele detinute de guvernul american, au fost in continuare obiectul tentativelor de infiltrare, dintre care unele pot fi atribuite direct guvernului si armatei chineze", mai subliniaza Pentagonul.

Raportul este cea mai directa afirmatie de pana acum a Statelor Unite conform careia hackerii chinezi au vizat guvernul american, precum si companii americane.

Chiar daca administratia lui Barack Obama a solicitat deja Chinei sa inceteze acest tip de comportament, responsabilii americani si-au axat pana acum comentariile asupra spionajului informatic al companiilor private.

China a cautat sa obtina informatii care ar fi profitabile in sectorul armamentului si al tehnologiei. Responsabilii chinezi ar fi dorit de asemenea sa stie punctele de vedere ale liderilor americani asupra subiectelor legate de China, precum si asupra armatei chineze, conform raportului.

Manevrele Beijingului ar fi permis generalilor chinezi sa "stabileasca o imagine de ansamblu a Statelor Unite in sectoarele apararii, logisticii si capacitatilor militare care ar putea fi exploatata in timp de criza" mai transmite Pentagonul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1765 ori