Spionajul cibernetic american se va face din Germania

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 08:35
1642 citiri
Spionajul cibernetic american se va face din Germania

Agentia Nationala de Securitate a SUA (NSA) si Serviciul german de Informatii (BND) au convenit sa construiasca in Germania un centru special pentru interceptarea convorbirilor telefonice si de colectare a datelor electronice, a declarat seful BND, Gerhard Schindler, citat de postul de televiziune rus Vesti-24, preluat ulterior de publicatia online Vzgliad.

Noul centru de interceptari va fi situat in Wiesbaden, la sediul Comandamentului european al Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Potrivit ziarului german Mitteldeutsche Zeitung, seful BND a facut o comunicare in acest sens miercuri in cadrul unei sedinte a Bundestag-ului pentru afaceri interne.

Seful Oficiului Federal pentru Protectia Constitutiei, Hans-Georg Maaben, declarase anterior ca datele de supraveghere electronica desfasurata de NSA au fost folosite pentru prevenirea a sapte acte teroriste pe teritoriul tarii.

Cu toate acestea, o parte a societatii germane continua sa insiste ca guvernul de la Berlin sa ceara clarificari administratiei americane in legatura cu interceptarile convorbirilor telefonice ale cetatenilor din Germania de catre serviciile secrete din SUA, precum si a comunicatiilor pe Internet, prin intermediul programului secret PRISM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj cibernetic SUA, #spionaj informatic Europa, #centru colectare date internet Germania , #Securitate IT