Snowden este liber sa calatoreasca si sa munceasca oriunde in Rusia

Vineri, 09 August 2013, ora 14:22
1240 citiri
Snowden este liber sa calatoreasca si sa munceasca oriunde in Rusia

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, care a primit pe 1 august azil temporar in Rusia, este liber sa calatoreasca si sa munceasca unde vrea in aceasta tara, dar nu poate ocupa posturi oficiale, a anuntat vineri un responsabil al Serviciului federal rus pentru Imigratie din regiunea Moscovei, consemneaza agentia EFE.

"Potrivit legii, are dreptul sa se deplaseze in interiorul Rusiei si sa lucreze aproape oriunde, cu exceptia, evident, a posturilor oficiale", a declarat Oleg Molodievski. El a precizat ca, daca Snowden va inainta respectivului serviciu o cerere de a fi transferat intr-o alta regiune, atunci i se va oferi "aceasta oportunitate".

Dupa ce a stat mai mult de o luna in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo din Moscova, fostul consultant CIA, care, in timpul sejurului anterior in Hong Kong, a dezvaluit presei un important program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, a primit, la cererea sa, azil temporar din partea autoritatilor ruse si a parasit aeroportul moscovit, dar nu se stie unde se afla in prezent. El asteapa sa fie vizitat de tatal sau, care a solicitat viza rusa.

SUA continua sa ceara Rusiei extradarea lui Snowden. Acest caz a tensionat relatiile ruso-americane, presedintele Barack Obama anuland intalnirea cu Vladimir Putin, programata pentru inceputul lunii septembrie la Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#azil politic Snowden Rusia, #extradare Snowden SUA, #libertate Snowden Rusia , #Securitate IT