Sectorul medical al SUA, sub amenintarea unor atacuri cibernetice

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 08:45
1214 citiri
Sectorul medical al SUA, sub amenintarea unor atacuri cibernetice

Autoritatile sanitare americane au avertizat joi actorii sectorului medical impotriva unor potentiale atacuri informatice vizand spitale sau aparate medicale legate la internet.

Astfel de dispozitive implantate in corpul pacientilor, ca stimulatoarele cardiace si defribrilatoarele, pot fi relegate la retele vulnerabile atacurilor piratilor informatici, aminteste Agentia Produselor Alimentare si a Sanatatii (FDA) intr-un comunicat, relateaza AFP.

O nota de avertisment a FDA a fost trimisa in special fabricantilor acestor materiale si spitalelor. Ea puncteaza faptul ca agentia "a luat masura vulnerabilitatii in termenii securitatii ciberneticii a dispozitivelor medicale si a retelelor operationale a spitalelor si a incidentelor care ar putea sa le afecteze direct".

Pana acum nu s-au semnalat cazuri de morti sau raniti din cauza unor astfel de atacuri

"FDA recomanda fabricantilor de aparate medicale si centrelor de ingrijire a sanatatii sa ia masuri pentru a asigura instituirea unor bariere pentru reducerea riscului incidentelor datorate atacurilor informatice", scrie agentia in nota sa.

Functionarea acestor sisteme si a acestor aparate ar putea fi compromisa prin "introducerea unui program rauvoitor in echipamentul medical si prin accesul acestuia la sistemele de configurare a aparatelor si retelelor spitalicesti", continua ea.

FDA precizeaza totusi ca nu are cunostinta de raniri sau de morti in urma unor astfel de atacuri.

#atacuri informatice tehnica medicala, #atac cibernetic sector medical, #hackeri aparatura medicala , #Securitate IT