Scandalul Snowden. NSA nu a reusit inca sa afle ce documente au fost sustrase

Sambata, 24 August 2013, ora 12:49
1245 citiri
Scandalul Snowden. NSA nu a reusit inca sa afle ce documente au fost sustrase

Eforturile guvernului american de a stabili ce materiale si documente clasificate a subtilizat Edward Snowden din posesia National Security Agency (NSA) sunt ingreunate de precautiile sofisticate ale lui Snowden de a-si acoperi "urma digitala" prin stergerea sau evitarea asa-ziselor jurnalelor electronice, transmite sambata Associated Press.

Astfel de jurnale electronice ar fi putut arata ce informatii a vizualizat sau a descarcat Snowden. Oficiali guvernamentali au declarat pentru agentia americana de presa ca anchetatorii sunt pusi in dificultate de aparenta abilitate a lui Snowden de a evita masurile de siguranta ale agentiei.

Oficialii respectivi au dezvaluit acest detaliu sub rezerva anonimatului, dat fiind ca nu erau autorizati sa vorbeasca despre evolutia acestui dosar extrem de sensibil.

Totusi, aceasta informatie ar putea submina asigurarile date de administratia Obama Congresului si opiniei publice potrivit carora programele de monitorizare ale NSA nu pot fi folosite in mod abuziv datorita faptului ca sistemele sale sunt extrem de bine tinute sub control.

#scandal spionaj SUA, #documente Snowden, #protectie date NSA, #interceptari electronice SUA , #Securitate IT