Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Riscuri de securitate in spatiul cibernetic. Cum ne putem proteja

Riscuri de securitate in spatiul cibernetic. Cum ne putem proteja
Amenintarile la adresa securitatii cibernetice continua sa creasca in numar si complexitate. Utilizarea tot mai mare de tehnologii de colaborare - de la dispozitive mobile si social media pentru virtualizare si cloud computing va continua sa fie unul dintre factorii cei mai importanti care influenteaza peisajul de securitate.

In acest context, Oxygen Events continua seria evenimentelor CyberCafe cu un nou eveniment de maxima importanta avand ca tema "Riscuri de securitate in spatiul cibernetic". Acesta se va desfasura pe 26 septembrie 2013, in Bucuresti, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I.

Evenimentul este organizat cu sprijinul deosebit acordat de CERT-RO, avand ca Parteneri Oficiali Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatic - ANSSI si Bitdefender.

Dupa cum se cunoaste foarte bine, o mare parte din incidentele de securitate cibernetica care se manifesta in prezent sunt generate din mediul criminalitatii informatice.

Spatiul cibernetic se caracterizeaza prin lipsa frontierelor, dinamism si anonimat si cu cat o societate este mai informatizata, cu atat este mai vulnerabila, iar asigurarea securitatii spatiului virtual trebuie sa constituie o preocupare majora a tuturor actorilor implicati, mai ales la nivel institutional, unde se concentreaza responsabilitatea elaborarii si aplicarii de politici coerente in domeniu.

La inceputul acestui an, Comisia Europeana a elaborat strategia in domeniul securitatii cibernetice, "Un spatiu cibernetic deschis, sigur si securizat", care stabileste cadrul general privind abordarea securitatii cibernetice la nivelul UE.

La nivel national, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in februarie 2013, Strategia de Securitate Cibernetica a Romaniei, fiind vizata implementarea unor masuri de securitate care sa conduca la cresterea nivelului de protectie a infrastructurilor cibernetice, in concordanta cu noile concepte si politici din domeniul apararii cibernetice elaborate si adaptate la nivelul NATO si al Uniunii Europene.

Temele de discutii se vor axa pe probleme de securitate cibernetica, interoperabilitate, initiative si bune practici privind securitatea infrastructurilor critice informationale. La dezbateri vom invita sa participe experti din domeniu, atat din sectorul public cat si din sectorul privat, ce vor aborda subiecte ce vizeaza impactul amenintarilor cibernetice recente la nivel global, bazate pe studii de caz, in vederea impartasirii bunelor practici si a informatiilor vitale privind cele mai recente tendinte si evolutii in domeniul securitatii cibernetice.

La eveniment au fost invitati specialisti din institutii precum: MSI, ANCOM, Garda Financiara, MAE, MAI, Ministerul Economiei, Servicii Speciale, MApN, CNRD, ORNISS, ORDA, BSA, DIICOT-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Centrul de Coordonare a Protectiei Infrastructurilor Critice, Politia Romana, SRI, STS, banci (managerii departamentelor de risk management, securitatea datelor, audit, conformitate, ai departamentelor de prevenire a spalarii banilor, ai departamentelor de carduri si administratorii de sistem), precum si reprezentanti din societati de asigurari, institutii financiare nebancare, companii de asigurari, piata de capital, piata de leasing, auditul informatic, companii nationale, cabinete de avocatura, cabinete de consultanta, companii IT care prezinta solutii de securitate etc.

Prezentarile si dezbaterile vor fi sustinute de studii de caz.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1959 ori