Platforma de securitate folosită de armate și guverne

Marti, 20 Decembrie 2022, ora 14:57
660 citiri
Platforma de securitate folosită de armate și guverne
FOTO: samsung.com

Dezvoltarea fara precedent a comertului online din ultimii trei ani a adus cu ea riscuri precum atacuri cibernetice, scurgeri de informatii, erori, virusi si tot felul de pericole de care nu ne-am mai lovit pana acum. Cat de sigure sunt dispozitivele mobile pe care le folosim? Ce platforma de securitate folosesc armatele si guvernele?

Cum ne sunt protejate telefoanele mobile de amenintarile cibernetice?

Daca ne gandim la protectia informatiilor din telefon - amintiri, conversatii si date financiare, atunci stim ca toate acestea sunt protejate de parole, amprenta si recunoastere faciala.

Intrebarea care se pune acum este cum sunt acestea din urma protejate, daca sunt? Raspunsul la aceasta intrebare este ca nu sunt intotdeauna protejate. Dar, unul din marii producatori de dispozitive mobile a construit in interiorul telefonului, la nivelul procesorului, un asa-numit seif de inalta securitate. Aici sunt bine pazite parolele si datele biometrice, astfel incat singura persoana care le poate controla sa fie detinatorul telefonului.

Si asta nu e tot. Daca unele telefoane iti protejeaza datele doar dupa ce inchizi si redeschizi telefonul, iar nivelul de protectie se opreste la sistemul de operare, in cazul acestei platforme, siguranta ta va fi asigurata in timp real atat impotriva erorilor umane cat si la nivel de retea, sistem de operare si procesor.

Lideri globali in furnizarea de tehnologie, operatori de telefonie mobila, cercetatori si o intreaga comunitate vigilenta ce activeaza in domeniul securitatii globale contribuie la protejarea dispozitivelor pe care noi le folosim.

De aceea, este foarte important si util sa actualizam sistemul de operare atunci cand telefonul o cere - este posibil ca unul dintre riscuri sa fi fost detectat, anihilat si construita o protectie speciala impotriva acelui risc, pe care versiunea deja instalata pe telefon sa nu il acopere si sa devenim vulnerabili in fata amenintarilor cibernetice.

Un scut puternic folosit de armate si guverne

De la aparitia sa in 2013, platforma Samsung Knox a securizat peste 1 miliard de dispozitive Samsung si este folosita pentru a gestiona peste 70 de milioane de dispozitive, zilnic.

In 2019, varianta Samsung Knox 3.2 a obtinut, 27 de calificative "Puternic" din 30 posibile, in raportul Gartner, una dintre cele mai de incredere companii de cercetare din lume. Spre exemplu, Samsung Knox a primit calificativul "Puternic" pentru toate categoriile referitoare la securitatea companiilor, intre care: metode de autentificare, gestionarea criptarii, monitorizarea si controlul aplicatiilor, acces sigur de la distanta.

Knox a indeplinit, pana acum, cele mai riguroase cerinte de securitate impuse de guvernele lumii si de marile companii globale, astfel incat sa poata oferi afacerilor si tarilor o solutie robusta de securitate mobila.

Astfel, peste 20.000 de companii din intreaga lume isi securizeaza dispozitivele cu Samsung Knox. De asemenea, multe guverne si armate au incredere in nivelul de securitate oferit de Samsung Knox. Certificari de securitate emise de state din lumea intreaga - Statele Unite, UK, Canada, Germania, Spania, Franta China, Australia, Polonia, Olanda, Finlanda, Kazahstan - au fost obtinute de suita de solutii incluse in platforma Samsung Knox pentru afaceri.

Platforma de securitate care protejeaza si sustine performanta

Solutia de securitate Samsung nu se rezuma doar la protectie, ci se foloseste de ea pentru a sustine transformarea digitala a companiilor.

Dispozitivele se pot personaliza astfel incat sa foloseasca o singura aplicatie necesara echipei, sa aiba o interfata prietenoasa, utila si usor de folosit, sau pur si simplu se transforma in scannere de coduri de bare sau in statii de emisie-receptie.

Furnizorii de servicii isi pot personaliza dispozitivele, le pot adauga elementele marcii si au posibilitatea de a reduce riscul de frauda si furt. Echipa IT din companie poate gestiona si controla toate dispozitivele mobile de la distanta, in timp real. Iar angajatii din prima linie, pot fi mai mobili si mai productivi cu ajutorul unor aplicatii instalate pe telefoane sau tablete.

Folosite de mari companii private si institutii publice din diferite domenii, de la retaileri la departamente de politie, cai ferate si scoli, aplicatiile construite pe platforma de securitate Samsung Knox ies in evidenta prin utilitate, flexibilitate si versatilitate si sustin un mediu de lucru sigur, performant si colaborativ.

Articol sustinut de B2B Expert

#platforma de securitate, #securitate, #securitate online, #securitate it , #Securitate IT