Piratii informatici profita de atentatele din Boston

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:23
1190 citiri
Piratii informatici profita de atentatele din Boston
Pagina de internet care infecteaza calculatorul vizitatorilor cu malware. Sursa foto: Betabeat.com

Experti ai laboratorului antivirus ESET au descoperit un spam care profita de tragedia de la Boston pentru a raspandi malware Win32/Kelihos.

E-mail-urile de phishing trimise de catre hackeri contineau invitatia de a vizualiza o inregistrare video ce surprinde momentul exploziilor din timpul maratonului din Boston, relateaza IT News Today.

Link-ul din mesaj trimite utilizatorul la pagina cu video, dar pe aceeasi pagina se afla si un element de malware care il redirectioneaza spre un set de exploituri Redkit. Cu ajutorul acestui kit, programul malware ajungea in computerul utilizatorului, fiind identificat de experti ca Win32/Kelihos.

Kelihos sustrage informatii personale ale utilizatorului (nume de utilizator, parolele la diverse servicii, adresele de e-mail ale contactelor, continutul portofelului Bitcoin etc) si le trimite catre hackeri.

Acest virus nu este singurul exemplu de exploatare a tragediei din Boston de catre infractorii on-line. Astfel, la o ora dupa cele doua explozii a aparut un cont pe Twitter, care ar fi fost creat in numele organizatorilor maratonului si care promiteau sa aloce victimelor cate 1 dolar pentru fiecare retweet.

In plus, escrocii i-au indemnat pe utilizatorii serviciului de microblogging sa transfere banii in contul presupuselor victime ale exploziilor din Boston. Inainte ca administratorii sa suprime contul, au fost inregistrate mai mult de 50.000 de retweets, conform expertilor de la ESET.

#pirati informatici atentate Boston, #malware Win32 Kelihos, #escrocherii internet, #furt informatii personale utilizatori , #Securitate IT