Obama se pregateste pentru atacuri cibernetice

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 10:27
1615 citiri
Obama se pregateste pentru atacuri cibernetice

Statele Unite isi intaresc mai mult securitatea impotriva atacurilor cibernetice printr-un decret privind infrastructurile strategice, prin care incurajeaza sectorul privat sa puna la dispoztia statului informatiile clasificate.

"America trebuie sa raspunda amenintarii tot mai mari reprezentate de atacurile informatice (...) Am semnat azi un nou decret care ne va intari capacitatea de aparare impotriva atacurilor informatice prin sporirea schimburilor de informatii si prin dezvoltarea de norme menite a ne proteja securitatea nationala, locurile de munca si viata privata", a explicat Obama in Congres, cu ocazia discursului sau privind starea Uniunii.

"Acum Congresul trebuie sa actioneze la randul sau, adoptand legile care sa ofere guvernului o mai mare capacitate de a ne securiza retelele si de a preveni atacuri", a adaugat el.

Decretul, adoptat dupa esecul a doua proiecte de lege in Congres, indeamna la anuntarea - de aceasta data voluntar, si nu obligatoriu - amenintarilor de atacuri informatice care ar putea viza infrastructuri precum retelele electrice, oleoducte sau sistemele de distribuire a apei.

Documentul ofera de asemenea guvernului puterea de a coordona o retea de schimb de informatii, inclusiv clasificate, pe acest subiect.

Uniunea americana pentru libertati civile (ACLU) a salutat decretul, care "nu afecteaza negativ libertatile civile", insa a precizat ca va lucra "cu guvernul pentru a se asigura ca diavolul nu se ascunde in detalii", se arata intr-un comunicat.

#securitate informatica SUA, #securitate cibernetica Obama, #atacuri hackeri SUA , #Securitate IT