Listarea la bursa a Bitdefender, din nou amanata

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 14:20
1459 citiri
Listarea la bursa a Bitdefender, din nou amanata

Actionarii Bitdefender amana din nou listarea la bursa, cel mai devreme pentru 2013, "cand compania va avea o valoare consistenta", a declarat presedintele grupului de firme Softwin, Florin Talpes.

"Asa cum s-a anuntat anterior, anul 2012 a fost propus ca termen pentru listarea Bitdefender, dar procesul nu va avea loc anul viitor. Noi vrem sa iesim pe bursa cand societatea va avea o valoare consistenta. Listarea va avea loc si pe Bursa de Valori Bucuresti si pe una internationala.

Vrem sa se listam si pe bursa locala, dar ea trebuie sa fie puternica, pentru ca nu vrem sa avem un esec cu acest proces. Daca ar fi fost sa listam in 2012, am fi ales numai o bursa internationala", a afirmat Talpes intr-o intalnire cu presa.

Alaturi de alti actionari, Talpes controleaza Bitdefender SRL prin Bitdefender Holding BV, societate inregistrata in Olanda. La finele anului 2007, un grup de investitori romani si straini a achizitionat sub 7% din actiunile Bitdefender, pentru sapte milioane de dolari. Bitdefender SRL este fosta divizie de solutii de securitate IT a grupului de firme Softwin, controlat de Talpes impreuna cu sotia.

Brandul Bitdefender a fost lansat in 2001, prin redenumirea antivirusului AVX (AntiVirus eXpert) produs si comercializat de Softwin. Softwin a deschis in 2003 filiale Bitdefender in Spania si Germania si un an mai tarziu in SUA.

In 2007, divizia Bitdefender s-a desprins de grupul de firme Softwin si, in urma vanzarilor in crestere, conducerea a anuntat ca are ca obiectiv atingerea unei cote de 2% din piata mondiala de antivirus si listarea la una dintre marile burse internationale in 2008-2009, termen decalat ulterior pentru 2012, din cauza crizei financiare.

Anul trecut, potrivit datelor disponibile pe Ministerul Comunicatiilor, Bitdefender SRL a avut o cifra de afaceri de 122,01 milioane de lei si un profit net de 10,1 milioane de lei. Primul indicator a crescut cu 16,3%, in timp ce profitul net a urcat cu 41,3%.

In schimb, numarul mediu al salariatilor companiei a scazut de la 425 la 379.

"Din totalul angajatilor Bitdefender, 100 sunt din afara Romaniei si activeaza in cele cinci birouri ale companiei din Statele Unite (2 locatii, Florida si California), Marea Britanie, Spania si Germania. Cifrele din contabilitatea Bitdefender SRL reprezinta vanzarile din Romania si o parte din cele internationale. Romania are o cota de sub 5% din veniturile Bitdefender", a spus Talpes.

El a adaugat ca prezenta Bitdefender la nivel international, compania avand peste 400 milioane de clienti, va fi extinsa prin deschiderea unui nou birou in afara Europei.

Intrebat daca vor fi atrasi si alti investitori in actionariatul Bitdefender, Talpes a spus ca au loc discutii cu mai multe fonduri de investitii pe acest subiect, fara sa intre in detalii. 

 

#listare bursa, #bitdefender, #listare bitdefender, #talpes bitdefender , #Securitate IT