Kaspersky securizeaza tranzactiile online pentru companii

Joi, 27 Februarie 2014, ora 15:16
1377 citiri
Kaspersky securizeaza tranzactiile online pentru companii

Kaspersky Lab a lansat o platforma anti-frauda pentru securizarea tranzactiilor online de pe computere si dispozitive mobile, Fraud Prevention, care se adreseaza organizatiilor financiare si companiilor din sectorul e-commerce.

Noua platforma incorporeaza instrumente capabile sa protejeze tranzactii online efectuate cu ajutorul diverselor dispozitive, solutii pentru server care detecteaza tranzactiile frauduloase in timpul procesarii platilor electronice, plus o gama de servicii suplimentare.

Componentele platformei pot functiona atat individual, cat si ca un tot unitar, completandu-se reciproc si oferind protectie pe mai multe niveluri pentru fiecare stadiu al platii online.

Fraud Prevent poate fi folosita pe PC-uri si terminale mobile

Aplicatiile client ale noi platforme dezvoltata de Kaspersky functioneaza pe computere care ruleaza Microsoft Windows si Apple OS X, dar si pe dispozitivele mobile cu Google Android sau Apple iOS. Aceste aplicatii, reunite sub numele generic Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, sunt create pentru a proteja dispozitivele utilizatorilor de amenintarile cibernetice care au ca tinta anumite sisteme de operare specifice.

Daca o organizatie intentioneaza sa dezvolte propria aplicatie sau vrea sa creasca nivelul de securitate al unei aplicatii existente, poate utiliza instrumentele Kaspersky Fraud Prevention SDK, bazate pe solutiile de inalta tehnologie ale Kaspersky Lab. Acest set de instrumente include toate componentele necesare unei protectii eficiente pentru plati electronice realizate de pe un dispozitiv mobil.

Componenta pentru server opereaza in cadrul infrastructurii IT

Componenta pentru server a platformei Kaspersky Clientless Engine opereaza in cadrul infrastructurii IT a companiei si poate detecta si preveni tranzactiile frauduloase, chiar daca dispozitivul utilizatorului nu are nicio solutie de securitate instalata. Pentru a evalua legitimitatea unei operatiuni, platforma verifica in timp real informatiile despre plata si despre dispozitivul de pe care aceasta a originat, detectand orice activitate suspicioasa si tentativele de atacuri cibernetice. In momentul primirii mesajului legat de activitatea cu caracter malware, un angajat al companiei poate reactiona rapid pentru a preveni orice furt.

Beneficiile oferite de Kaspersky Fraud Prevention sunt completate de o gama de servicii suplimentare pe care Kaspersky Lab le ofera pentru a ajuta companiile sa isi creasca nivelul de constientizare in ceea ce priveste amenintarile cibernetice financiare si cum pot fi contracarate acestea. De asemenea, ofera, in mod exclusiv, acces la cunostintele ample ale expertilor Kaspersky Lab si la suport dedicat din partea companiei.

Dispozitivele mobile sunt folosite pentru online banking sau cumparaturi online

Potrivit unui studiu realizat de catre B2B International si Kaspersky Lab, 98% dintre utilizatori folosesc servicii de online banking sau fac cumparaturi online, iar 38% dintre ei efectueaza acest tip de operatiuni cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Raspandirea pe scara larga a platilor electronice a transformat furtul banilor tranzactionati electronic intr-o afacere profitabila pentru infractori. Acelasi studiu a relevat ca, in anul precedent, 62% dintre utilizatori au avut de-a face cu amenintari cibernetice care le vizau conturile.

Tehnicile actuale (parole temporare, confirmari prin SMS, token-uri, generatoare de parole unice) utilizate de catre banci si sistemele de e-payment pentru a-si proteja clientii devin rapid depasite. Expertii Gartner au declarat ca "inovarea continua in ceea ce priveste metodele de prevenire a fraudei este imperativa, deoarece vechile tehnici, precum identificarea dispozitivelor , nu mai reprezinta obstacole greu de depasit". De aceea, piata are nevoie de solutii inovatoare care sa garanteze siguranta tranzactiilor.

"Organizatiile financiare au nevoie de tehnologii care sa le protejeze clientii de amenintarile actuale si care minimalizeaza costurile care apar atunci cand banii sustrasi trebuie rambursati", a spus Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer in cadrul Kaspersky Lab.

"Platforma Kaspersky Fraud Prevent se remarca prin faptul ca ofera protectie completa pentru tranzactii, nu numai in ceea ce priveste sistemul bancii, dar si in ceea ce priveste dispozitivul clientului. Platforma include si servicii bazate pe experienta noastra extinsa in domeniul securitatii cibernetice. Aceasta combinatie va ajuta companiile din domeniul financiar sa isi securizeze banii si, mai important, reputatiile", a incheiat Grebennikov.

#tranzactii online, #securitate online, #solutie securitate , #Securitate IT