Kaspersky: Apple, codas la securitate

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 21:01
1322 citiri
Kaspersky: Apple, codas la securitate

Apple este cu 10 ani in urma Microsoft in ceea ce priveste siguranta calculatoarelor produse, sustine Eugene Kaspersky, CEO si cofondator al companiei producatoare de antivirusi Kaspersky Lab.

Dupa ce virusul Flashback a afectat peste 600.000 de device-uri cu OS X, expertii din industrie au inceput sa analizeze felul in care a raspuns Apple la amenintare, dar si la modul in care doresc sa rezolve astfel de probleme in viitor, scrie The Verge.

Citand problemele Apple, Kaspersky considera ca banditii cibernetici vor crea din ce in ce mai multi virusi in viitor. CEO-ul estimeaza ca Apple va trece prin aceleasi probleme prin care a trecut si Microsoft acum 10-12 ani.

Sistemul de operare al Microsoft Windows XP a suferit de numeroase probleme de securitate, inclusiv MSBlast, care a fortat compania sa lanseze o actualizare a sistemului de operare, Service Pack 2, cu imbunatatiri majore la capitolul siguranta.

Multi cred ca din pricina acelor probleme s-a intarziat lansarea urmatoarei editii a sistemului de operare Windows Vista.

"Apple va trebui sa faca schimbari in frecventa cu care fac actualizari si va fi fortata sa faca investitii mai mari in audite de securitate pentru software-ul lor", spune Kaspersky.

Compania pare insa ca se indreapta in directia corecta. Mountain Lion, viitoarea versiune a OS X, care va fi lansata in aceasta vara, include o noua functie care restrictioneaza rularea unor aplicatii care nu sunt din App Store-ul Mac sau de la dezvoltatori cunoscuti.

Exista o modalitate prin care functia poate fi oprita, dar e clar ca ea a fost creata in ideea de a opri rularea de software periculos.

#virusi Apple, #probleme securitate Apple Mac, #virusi Mac , #Securitate IT