Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Huawei, scrisoare deschisa pe subiectul 5G: Nu exista dovezi ca am fi pus vreodata in pericol securitatea retelelor

Huawei, scrisoare deschisa pe subiectul 5G: Nu exista dovezi ca am fi pus vreodata in pericol securitatea retelelor


Victor Zhang, presedintele diviziei Global Government Affairs in cadrul Huawei Technologies, a publicat o scrisoare deschisa in care vorbeste despre nevoia de unitate in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei 5G, la nivel global.

Apelul sau se adreseaza atat companiilor, cat si guvernelor din intreaga lume, pentru o uniformizare si o eficientizare a 5G.

Business24 reda mai jos scrisoarea, integral:

"Se vorbeste mult despre 5G in prezent. Se vorbeste de bine, se vorbeste de rau, iar uneori discutiile reusesc sa provoace si frustrari.

Un raport publicat recent de catre Groupe Speciale Mobile Association (GSMA) indica faptul ca tehnologia 5G va contribui cu 2,2 trilioane de dolari la economia globala, pe parcursul urmatorilor 15 ani.

Cu toate acestea, actiunile recente intreprinse de catre guvernul SUA ameninta sa perturbe dezvoltarea globala a tehnologiei 5G, dar si a altor tehnologii, totul pornind de la acuzatii nefondate vizavi de securitatea nationala.

Pentru ca tehnologia 5G sa se bucure de succes, oamenii trebuie sa aiba incredere in ea, iar aceasta incredere trebuie sa se bazeze pe fapte. Acestea, la randul lor, trebuie sa poata fi verificate.

Trebuie sa renuntam la politica in acest domeniu si sa colaboram pentru a securiza universul digital. Securitatea nu e o simpla afacere, e treaba fiecaruia dintre noi.

Securizarea oricarei noi si complexe tehnologii este o adevarata provocare, cu o multime de guverne, companii si alte parti interesate implicate in acest proces. Nu putem rezolva situatia securitatii daca ne concentram pe o singura vulnerabilitate sau problema la un moment dat.

Trebuie sa facem un front comun, industria si guvernele, pornind la drum cu intentia pozitiva de a construi o lume digitala sigura, in care oamenii pot avea incredere.

Asta inseamna ca avem nevoie de standarde comune. Guvernele si organizatiile din industrie trebuie sa colaboreze pentru crearea unor standarde de securitate cibernetica uniforme.

Astfel de standarde trebuie sa fie neutre si aplicate in mod egal tuturor companiilor si retelelor. Entitati precum GSMA si 3GPP fac progrese importante cu Sistemul pentru Asigurarea Securitatii Echipamentelor de Retea (NESAS).

Acesta va fi util pentru evaluarea gradului de securitate a echipamentelor de comunicatii wireless, iar Huawei incurajeaza mai multe organizatii sa se alature acestui demers.

Avem nevoie si de verificare independenta pentru toti vanzatorii. In prezent, avand in vedere ca majoritatea industriilor se bazeaza pe lanturi de aprovizionare globale, trebuie sa verificam toti furnizorii si componentele lor in aceeasi maniera.

Avem nevoie sa punem la punct mecanisme de verificare terte, obiective, pentru toate industriile si vanzatorii, astfel incat sa ne asiguram ca atat increderea cat si neincrederea se bazeaza pe fapte verificabile si nu pe pareri.

Suntem intru totul de acord cu abordarea obiectiva, bazata pe standarde si neutra tehnologic, propusa de Uniunea Europeana.

In cadrul Huawei, securitatea cibernetica este o prioritate de top, iar compania nu se da in laturi de la niciun efort pentru protejarea securitatii si stabilitatii retelelor clientilor.

De-a lungul ultimelor trei decenii, am desfasurat activitati in mai bine de 170 de tari din intreaga lume, deservind peste trei miliarde de oameni de pe intregul mapamond.

Echipamentele noastre nu au dus niciodata la o defectiunea majora a vreunei retele.

Nu am experimentat nici vreo bresa de securitate semnificativa. In plus, nu exista dovezi, nici macar una, ca Huawei ar fi pus vreodata in pericol securitatea retelelor clientilor sau dispozitivele acestora.

Credem ca subiectul securitatii poate fi cel mai bine abordat ca un obiectiv global comun, in jurul caruia guvernele, industria si sfera academica se pot uni.

Ii incurajam pe toti investitorii din ecosistemul digital sa construiasca o fundatie solida de incredere, bazata pe fapte, dovezi, standarde si verificari independente. Daca aveti intrebari despre Huawei, usa din fata este intotdeauna deschisa, deoarece aici nu exista usi ascunse.

Victor Zhang
Presedinte al diviziei Global Government Affairs in cadrul Huawei Technologies
"


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1643 ori
Citeste mai multe despresecuritatea cibernetica 5G