Hillary Clinton si Vicepresedintele SUA, atacati de hackeri

Marti, 12 Martie 2013, ora 09:52
1381 citiri
Hillary Clinton si Vicepresedintele SUA, atacati de hackeri

Informatii confidentiale, de la numarul cardurilor de credit pana la asigurarile sociale, vizand o serie de inalti politicieni si celebritati americane au fost facute publice pe Internet, in urma unui nou atac hackerilor in SUA.

Pe lista victimelor se regasesc inclusiv fostul secretar de stat Hillary Clinton si actualul vicepresedinte american Joe Biden, desi numarul cardurilor lor de credit si adresele de domiciliu nu erau mentionate pe pagina web pe care au aparut informatiile despre atacul cibernetic, transmite Associated Press, citata de Agerpres.

FBI si politia din Los Angeles au confirmat luni scurgerea de date confidentiale de pe un site web de pe domeniul .su.

Printre presupusele victime ale hackerilor figureaza directorul FBI, Robert Mueller, seful politiei din Los Angeles, Charlie Beck, plus 12 vedete din show-business, intre care Beyonce, Britney Spears, rapperul Jay-Z, Paris Hilton, actorii Mel Gibson si Ashton Kutcher, precum si miliardarul Donald Trump.

Site-ul care a postat datele confidentiale sustrase a functionat doar luni seara, iar informatiile care nu erau destinate publicului larg au fost deja sterse, potrivit AP.

#atac hackeri vedete SUA, #atacuri cibernetice SUA, #pirati informatici politicieni SUA , #Securitate IT