Guvernul german recomanda celor ce se tem de spionajul informatic sa nu mai foloseasca Google

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 15:38
1903 citiri
Guvernul german recomanda celor ce se tem de spionajul informatic sa nu mai foloseasca Google

Ministrul afacerilor interne din Germania, Hans-Peter Friedrich, le-a recomandat utilizatorilor de internet care se tem ca datele lor sunt interceptate de agentiile americane de informatii sa nu mai foloseasca site-uri americane, precum Google sau Facebook.

"Cei care se tem ca sunt interceptate comunicatiile lor, in orice fel, ar trebui sa foloseasca servicii care nu trec prin serverele americane", a declarat ministrul german miercuri la Berlin, relateaza Associated Press.

Hans-Peter Friedrich a adaugat ca oficialii germani pastreaza contactul cu omologii lor americani "la toate nivelurile", precizand ca o delegatie urmeaza sa se deplaseze la Washington saptamana viitoare pentru a discuta despre acuzatiile potrivit carora cetateni obisnuiti si chiar diplomati europeni sunt spionati.

Recentele dezvaluiri facute de fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), Edward Snowden, referitoare la vaste programe informatice prin care aceasta agentie ar colecta informatii despre utilizatori de internet, inclusiv din afara Statelor Unite, a provocat indignare in Europa si apeluri la o legislatie internationala mai stricta privind protectia datelor personale.

Documentele sustrase de Snowden au aratat ca NSA are acces la numeroase date online precum e-mail-uri, chat-room-uri si inregistrari video de la companii mari, inclusiv Facebook si Google, in cadrul programului guvernamental cunoscut sub denumirea de PRISM, noteaza AP.

Luni, cotidianul britanic The Guardian a dezvaluit ca serviciile secrete americane au spionat reprezentantele Uniunii Europene din SUA si 38 de ambasade de la Washington, printre care cele ale Frantei, Italiei, Greciei si ale unor tari din Orientul Mijlociu, citand tot documente furnizate de Snowden.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern Germania spionaj informatic, #utilizare Google spionaj electronic, #spionaj cibernetic SUA, #Germania SUA spionaj , #Securitate IT