Google Chrome, din nou tinta piratilor informatici

Marti, 19 Februarie 2013, ora 12:43
1595 citiri
Google Chrome, din nou tinta piratilor informatici

Browserul de internet Google Chrome a fost din nou vizat de piratii informatici care instaleaza fara stirea utilizatorului o extensie infectata prin care strang like-uri pe diverse pagini Facebook.

Ulterior, aceste pagini sunt fie vandute diversilor clienti, fie sunt folosite pentru a servi utilizatorilor virusi ascunsi in continutul postat. Pagina cu mai mult de 40.000 de like-uri este un link aparent inofensiv care directioneaza utilizatorii catre un site cu diverse filme, se arata intr-un comunicat transmis de Bitdefender, citat de Agerpres.

Pagina este localizata pe un domeniu international "xn--47aaeaba.com", care redirectioneaza utilizatorii catre domeniul "fast[removed]e.com", inregistrat luni in Turcia. Aceasta pagina ii cere victimei sa instaleze o versiune speciala a Flash Player pentru a putea vedea continutul video.

Utilizatorii care viziteaza aceasta pagina folosind Google Chrome sunt directionate apoi catre pagina din Chrome Web Store de unde li se solicita sa descarce extensia "Business Flash Player!". Respectiva extensie de browser poate accesa cookie-urile din Facebook si poate da like paginilor in numele utilizatorului.

O cercetare in retelele sociale indica folosirea aplicatiei Business Flash Player! pe pagina de companie Mehmet Ozbilen, ce a adunat 40.319 like-uri de la crearea sa, pe 12 februarie, fara a avea niciun fel de continut postat.

Acest tip de escrocherie este considerata foarte rentabila pentru creatori, care fie vand paginile comandate de diverse entitati, fie le folosesc pentru a distribui virusi.

#atac google chrome, #strangere like Facebook pirati, #avertisment Bitdefender, #atac Business Flash Player , #Securitate IT