Germania isi pregateste propriul program de spionaj informatic

Luni, 17 Iunie 2013, ora 09:03
2160 citiri
Germania isi pregateste propriul program de spionaj informatic

Serviciile secrete germane (BND) prevad o extindere considerabila a supravegherii lor asupra comunicatiilor pe Internet, scrie saptamanalul german Der Spiegel in editia de duminica.

Potrivit Der Spiegel, directorul BND Gerhard Schindler a anuntat anul trecut, in Comisia bugetara confidentiala din cadrul Bundestagului (Camera inferioara a Parlamentului german), crearea unui program secret, in valoare de 100 de milioane de euro, in viitorii cinci ani, scrie AFP.

Prin acest program, prezentat deputatilor insarcinati cu aprobarea proiectelor economice ale serviciilor germane, Schindler intentioneaza sa creeze pana la 100 de noi posturi in cadrul serviciului de "ancheta tehnica" si sa investeasca in material informatic.

Acest articol a fost public cu trei zile inaintea sosirii, marti, la Berlin, a presedintelui american Barack Obama, in contextul in care dezvaluiri asupra spionarii de catre americani a comunicatiilor pe Internet au socat numerosi germani, dintre care unii au fost spionati in mod sistematic de politia politica est-germana STASI.

Autoritatile incearca sa tina pasul cu progresul criminalitatii cibernetice

Citat de saptamanalul Der Spiegel, ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a dat asigurari ca "este de inteles ca serviciile secrete sa fie prezente in domeniul Internetului".

"Nu este posibil ca criminalii sa se echipeze tehnologic, sa utilizeze reteaua in mod tot mai eficient, iar noi, ca stat, sa nu ne echipam pentru a le raspunde", a spus el, fara sa confirme detalii din articol cu privire la noul program.

Dosarul spionarii americane a comunicatiilor online va fi abordat in cadrul intalnirii, la Berlin, a liderilor german si american, a dat asigurari o purtatoare de cuvant a lui Angela Merkel. Ministrul Justitiei Sabine Leutheusser-Schnarrenberger a cerut, in schimb, explicatii complete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj informatic Germania, #supraveghere internet Germania, #programe supraveghere internet Europa , #Securitate IT