Germania isi face armata cibernetica de 13.500 de oameni

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 16:30
3142 citiri
Germania isi face armata cibernetica de 13.500 de oameni
Foto: The Blue Diamond Gallery

Ministrul Apararii din Germania, Ursula van der Leyen, a anuntat ca armata germana, Bundeswehr, va avea o noua divizie dedicata amenintarilor cibernetice.

13.500 de posturi vor fi create in cadrul noii directii de securitate cibernetica a armatei (CIR), inclusiv prin comasarea altor departamente, aceasta urmand sa fie condusa de un inspector cu rang de locotenent-general. Acesta ar urma sa ocupe efectiv postul incepand cu data de 1 aprilie 2017, relateaza Defense News.

Analistii vor urmari bresele de securitate cibernetica, comunicatiile din spatiul virtual, securitatea sistemelor de comunicatii civile si militare si miscarile la nivel geopolitic, iar programatorii si alti experti vor lua masurile care se impun.

Un alt departament cyber/IT urmeaza sa fi infiintat in cadrul Ministerului Apararii din Germania pana in luna octombrie a acestui an, acesta beneficiind de suveranitate in stabilirea bugetului de operatiuni.

Conform ministrului van der Leyen, cele doua structuri ar urma sa devina 100% operationale abia in 2021, pana atrunci organigrama putand suferi diverse modificari.

Conform unui purtator de cuvant din Ministerul Apararii, bugetul initial al CIR a fost stabilit la un miliard de euro.

#securitate cibernetica Germania, #spionaj cibernetic armata germana, #posturi IT Germania , #Securitate IT