Edward Snowden, sfatuit parinteste sa ramana in Rusia

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 09:20
1293 citiri
Edward Snowden, sfatuit parinteste sa ramana in Rusia

Lon Snowden, tatal informaticianului dat in urmarire de Statele Unite pentru spionaj dupa ce a facut dezvaluiri despre programele serviciilor secrete americane de interceptare a comunicatiilor, a afirmat ca fiul sau ar trebui sa ramana in Rusia si sa nu mai se intoarca in SUA, intr-o declaratie facuta miercuri pe aeroportul international John F. Kennedy din New York, la sosirea de la Moscova, unde a fost in vizita ca sa-si vada fiul.

Edward Snowden a primit la 1 august azil politic temporar in Rusia, dupa mai bine de o luna in care a stat in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo din Moscova, dupa cum a relatat agentia rusa de presa Itar-Tass.

Snowden sr. a spus ca i-a placut in Rusia si ca neaparat se va intoarce, dar nu stie exact cand. In plus, el a remarcat ca fiul sau "se simte bine si confortabil" in aceasta tara, care l-a gazduit deocamdata temporar.

"Ca tata l-am sfatuit sa ramana in Rusia si sa nu se mai intoarca in Statele Unite. Acesta a fost sfatul meu pentru el, in orice caz, o decizie in aceasta privinta el o va lua singur", a mai spus tatal informaticianului american, adaugand ca, in Rusia, a fost ca turist. "Sunt foarte recunoscator acestei tari pentru ca i-a oferit adapost fiului meu", a afirmat Snowden sr.

In acelasi timp, el i-a avertizat pe inamicii fiului sau ca acesta ar putea sa faca inca multe dezvaluiri despre abuzurile serviciilor de informatii americane. "Exista inca multe lucruri care pot fi date publicitatii", a spus el, remarcand ca fiul sau "nu se ascunde de nimeni". Lon Snowden a sosit joia trecuta la Moscova, unde a avut o "intalnire emotionanta" cu fiul sau intr-un loc secret.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Snowden Rusia, #azil politic Snowden, #spionaj informatic SUA, #supraveghere electronica SUA , #Securitate IT