Discutie la nivel inalt. Ce explicatii i-a dat Obama lui Hollande cu privire la spionajul electronic

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 08:25
1364 citiri
Discutie la nivel inalt. Ce explicatii i-a dat Obama lui Hollande cu privire la spionajul electronic

Presedintele american Barack Obama si omologul sau francez François Hollande au discutat luni la telefon despre dezvaluirile privind activitatile de spionaj desfasurate de Statele Unite in Franta, a anuntat Casa Alba.

Obama si Hollande "au discutat despre dezvaluirile aparute recent in presa, deoarece unele dintre acestea au distorsionat activitatile noastre, iar altele provoaca intrebari legitime din partea prietenilor si aliatilor nostri cu privire la modul de utilizare a acestor capacitati de supraveghere", a precizat presedintia americana intr-un comunicat.

Hollande si-a exprimat "profunda dezaprobare" fata de spionajul realizat in Franta de catre Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) si a calificat aceste activitati drept "practici inacceptabile" intre aliati si prieteni.

Francezii cauta raspunsuri cu privire la aceste probleme

Presedintele francez "a cerut sa-i fie oferite explicatii" cu privire la acest subiect, potrivit unui comunicat al presedintiei franceze, care a precizat ca cei doi sefi de stat au convenit ca "operatiunile de colectare a informatiilor ar trebui sa aiba loc intr-un cadru bilateral".

De asemenea, secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat ca Franta si Statele Unite vor avea "discutii bilaterale pentru a solutiona aceste probleme".

Anterior, ziarul francez Le Monde a anuntat ca NSA a efectuat 70,3 milioane de actiuni de interceptare a datelor telefonice din Franta in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013. Site-ul ziarului Le Monde a citat documente oferite de fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat in prezent in Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj electronic Franta, #interceptare comunicatii internet SUA, #discutie Obama Hollande, #relatii SUA Franta , #Securitate IT