Der Spiegel: NSA a spionat diplomatia franceza si postul Al-Jazeera

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 17:48
1226 citiri
Der Spiegel: NSA a spionat diplomatia franceza si postul Al-Jazeera

Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA) a spionat diplomati francezi in mod tintit, in Statele Unite, dar si postul de televiziune Al-Jazeera, cu sediul in Qatar, dezvaluie saptamanalul Der Spiegel in editia de duminica.

NSA a spionat in 2010 reprezentante diplomatice franceze la New York si Washington, potrivit unui document intern apartinand Agentiei, datand din iunie 2010 si clasat "strict secret", consultat de revista.

Agentia s-a interesat in mod particular de reteaua privata virtuala (VPN) in care sunt legate calculatoarele ambasadelor, consulatelor si sediului din Paris al Afacerilor Externe, potrivit Der Spiegel.

Aceasta actiune impotriva Ministerului francez al Afacerilor Externe este calificata in document drept o "reusita", continua saptamanalul.

Intr-o lista datand din septembrie 2010, NSA a stabilit ca obiective reprezentante franceze la Washington si in cadrul ONU, unde a instalat microfoane, scrie revista, adaugand ca Agentia a efectuat de asemenea capturi de ecran provenind de la reprezentanta acesteia la New York.

Der Spiegel a dezvaluit deja ca NSA, care se afla de mai multe luni in centrul unor dezvaluiri de documente secrete de catre fostul sau consultant Edward Snowden despre sistemul de supraveghere al Statelor Unite, a patruns in sisteme informatice apartinand ONU in vara lui 2012.

La sfarsitul lui iunie, revista a mai scris, bazandu-se pe documente furnizate de catre Snowden, ca NSA, acuzata ca spioneaza comunicatiile pe Internet la nivel mondial in cadrul programului PRISM, a luat ca tinte sedii ale Uniunii Europene (UE) la Bruxelles si ambasadele UE la Washington si ONU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#der spigel nsa spionaj, #nsa spionaj, #securitate informatica , #Securitate IT