Studiu: Datele stocate pe PC intr-o companie valoreaza 37.000 de euro

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 16:23
1821 citiri
Studiu: Datele stocate pe PC intr-o companie valoreaza 37.000 de euro

Valoarea medie a datelor stocate pe un PC intr-o companie din Romania este de 37.000 de euro, arata rezultatele celui mai recent studiu de specialitate, realizat de compania Mercury Research, si date publicitatii, marti, de Intel, cu ocazia lansarii pe piata locala a celei de-a patra generatii de procesoare Core.

Conform sursei citate, cuantumul mediu al pagubei pierderii/furtului informatiei stocate in sistemele informatice, estimat la 37.000 de euro/dispozitiv este cu mult fata de valoarea efectiva a acestuia, estimata, in medie, la 1.600 de euro.

De asemenea, 51% dintre companiile din Romania sustin ca isi inlocuiesc laptopurile dupa 3-5 ani, iar 47% dintre acestea (desktop PC-urile) la acelasi interval.

In medie, companiile cu peste 100 de angajati din Romania folosesc 35 de laptopuri, in timp ce peste 90% dintre acestea securizeaza informatia prin parola de deblocare a sistemului de operare.

Pe de alta parte, mai putin de jumatate dintre companiile intervievate folosesc si alte forme de securizare. In plus, un numar mic de companii (6%) nu utilizeaza deloc sisteme de protectie a datelor.

Cercetarea Mercury Research a fost realizata pe un esantion constand in companii mari si mijlocii din Romania.

Marti, Intel a prezentat, in Romania, cele mai noi si inovatoare Ultrabook-uri si dispozitive 2:1 disponibile pe piata locala, in cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanti ai industriei IT&C si mass-media.

Compania americana a expus, de asemenea, cele mai noi tablete si telefoane inteligente Intel Inside, ce se vor afla in oferta de Sarbatori a principalilor retaileri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare date PC, #date stocate PC Romania, #securizare informatii computere companii , #Securitate IT