Coca - Cola, suspecta de spionaj cibernetic in China

Joi, 14 Martie 2013, ora 12:29
1434 citiri
Coca - Cola, suspecta de spionaj cibernetic in China

Gigantul american Coca - Cola, cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume, face obiectul unei anchete de spionaj cibernetic in China.

Autoritatile chineze suspecteaza astfel compania americana de crearea unor harti ilegale cu obiective secrete de pe teritoriul Republicii Populare Chineze.

"In momentul de fata, putem spune ca mai multe filiale ale Coca-Cola din China sunt implicate in aceasta si ca astfel de lucruri se intampla in multe provincii", afirma un inalt oficial chinez, sub rezerva anonimatului, potrivit publicatiei Southern China Morning Post.

Coca-Cola este banuita ca a utilizat gadgeturi cu GPS pentru colectarea de date geografice secrete in provincia Yunnan, sud-vestul Chinei.

In ancheta impotriva Coca-Cola este implicat Ministerul Securitatii Publice din China, conform aceleiasi surse.

La randul sau, producatorul de bauturi carbogazoase a declarat ca "in prezent colaboreaza pe deplin cu anchetatorii", iar dispozitivele GPS au fost utilizate pentru conceperea de e-harti si crearea unor sisteme de logistica in scopuri de afaceri.

Inainte, dupa cum relata publicatia economica rusa Vedomosti, Coca-Cola a plasat Rusia pe aceeasi pozitie cu Nigeria. Inconsecventa politicilor guvernamentale in tarile emergente, in special in Rusia si Nigeria, ar putea afecta in mod negativ vanzarile Coca-Cola pe aceste piete, scria Vedomosti, citand un raport al investitorilor americani cu privire la riscurile asociate mediului de afaceri.

Producatorul american de bauturi racoritoare sublinia in acel raport ca ambiguitatea juridica reprezinta un risc deosebit de caracteristic Rusiei si Nigeriei, doua tari care in comun un nivel ridicat al coruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj cibernetic Coca Cola, #spionaj cibernetic China, #harti ilegale Coca Cola, #spionaj harti China , #Securitate IT