Cine se teme de cloud computing? GECAD NET

Vineri, 03 Mai 2013, ora 12:30
1495 citiri
Cine se teme de cloud computing? GECAD NET
Foto: etoro.com

Cine se teme de cloud computing? GECAD NET

Termenul de "cloud computing" a inceput sa fie utilizat masiv in ultimii doi ani in Romania, dar tehnologia in sine a inceput sa fie utilizata de romani odata cu deschiderea primului cont Yahoo Mail.

Chiar si in ziua de azi, utilizatori care n-au auzit niciodata de "cloud computing" sau care sunt reticenti in fata acestor servicii folosesc, de fapt, in fiecare zi tehnologia, fara sa stie, sustin expertii GECAD NET, companie specializata in servicii de securitate IT, business online, comert si mesagerie electronice.

O explicatie pentru reticenta utilizatorilor este legata de intelegerea acestei tehnologii ca fiind una publica, expusa.

Nimic mai gresit, spun specialistii, amintind ca, in cazul serviciilor de cloud public datele, sunt stocate si protejate in centrele de data ale celor mai puternice companii din lume, cum ar fi Microsoft.

Din cloud-ul public fac parte aplicatiile disponibile prin intermediul unui browser, pe care le utilizezi in scopuri de business, care sunt accesibile doar prin Internet, cu o parola.

Citeste mai multe despre Cine se teme de cloud computing? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cloud computing, #ce este cloud computing , #Securitate IT