Ce masuri de securitate adopta Yahoo impotriva spionajului electronic

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 08:57
1555 citiri
Ce masuri de securitate adopta Yahoo impotriva spionajului electronic

Grupul american de internet Yahoo va incepe sa-si criptografieze datele trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja impotriva spionajului, a declarat luni directorul executiv al grupului, Marissa Mayer, citata de AFP.

Pana in aprilie 2014, Yahoo va instala un sistem de criptografiere pentru informatiile impartasite de utilizatorii site-urilor sale si in centrele sale de date, a detaliat Mayer pe blogul grupului. Serviciul de mesagerie Yahoo Mail va beneficia, de asemenea, de un sistem de criptografiere mai sofisticat pana in 8 ianuarie.

Rivalul sau, Google, a inceput deja sa bruieze cea mai mare parte a traficului pe site-urile sale.

"A existat un anumit numar de rapoarte in cursul ultimelor sase luni despre accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fara stirea grupurilor tehnologice, intre care si Yahoo", a comentat Marissa Mayer.

"Vom continua sa examinam cum putem proteja viata privata a utilizatorilor si datele acestora", a adaugat ea.

Operatiunile de spionaj pe scara larga pe internet efectuate de agentia de informatii americana NSA au fost dezvaluite de presa in cursul acestui an. Yahoo, Google si alte companii tehnologice americane au dezmintit ca ar fi permis accesul la serverele lor.

Anunturile CEO Yahoo intervin intr-un moment cand tocmai a fost depusa o plangere impotriva grupului in California. Yahoo este acuzat ca violeaza viata privata a utilizatorilor sai, scanand continutul mesajelor acestora pentru a tinti mai bine publicitatea care le este servita.

Plangerea, care incearca sa obtina statutul de parteneriat, reclama penalitati de 5.000 de dolari de utilizator. Yahoo Mail are, potrivit plangerii, 275 de milioane de utilizatori.

#spionaj electronic Yahoo, #protectie date Yahoo, #masuri securitate Yahoo, #criptografiere date Yahoo , #Securitate IT