Cat de sensibile au fost, de fapt, informatiile accesate de Snowden

Marti, 23 Iulie 2013, ora 12:50
1192 citiri
Cat de sensibile au fost, de fapt, informatiile accesate de Snowden

Fostul consultant al CIA care a deconspirat un vast program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, Edward Snowden, nu a avut acces la datele cele mai sensibile ale acestuia, au declarat luni surse din cadrul acestor servicii pentru postul CNN, citat de agentia EFE.

Potrivit acestor surse, Administratia americana analizeaza in prezent toate informatiile la care ar fi putut avea acces Snowden, iar evaluarea realizata pana acum arata ca acesta nu a intrat in posesia informatiilor din categoria celor extrem de confidentiale.

Snowden stia insa ca o parte semnificativa a datelor secrete este concentrata intr-o singura parte a sistemului de spionaj electronic al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si a profitat de acest lucru, precizeaza sursele.

Edward Snowden a sosit in Hong Kong pe data de 20 mai. Acolo a acordat interviuri publicatiilor The Guardian si Washington Post, oferind detalii despre sistemul de spionaj electronic al SUA. Desi autoritatile de la Washington au emis un mandat de arestare pe numele sau si i-au revocat pasaportul, el a reusit sa se imbarce pe data de 23 iunie intr-un avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova.

De atunci, a ramas in zona de tranzit a aeroportului moscovit Seremetievo. Cu o saptamana in urma el a cerut azil temporar autoritatilor ruse si acum asteapta raspunsul acestora.

#scandal spionaj Edward Snowden, #spionaj electronic SUA, #acces informatii Snowden NSA , #Securitate IT