Beijingul cere ridicarea restrictiilor americane privind achizitiile de tehnologie chineza

Joi, 28 Martie 2013, ora 13:35
1211 citiri
Beijingul cere ridicarea restrictiilor americane privind achizitiile de tehnologie chineza
Foto: Huawei si ZTE au fost acuzate ca pun in pericol securitatea SUA

Guvernul chinez a criticat joi dispozitiile unei recente legi americane prin care se interzice achizitionarea de tehnologie provenita din tara asiatica si i-a cerut Washingtonului sa puna capat acestei restrictii.

"SUA au adoptat aceasta atitudine fata de intreprinderile chineze sub pretextul securitatii informatice, insa acest fapt nu conduce la dezvoltarea relatiilor cu China", a spus, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Hong Lei, potrivit EFE.

Congresul SUA a aprobat miercuri o lege care, intre altele, interzice cumpararea de echipament tehnologic "produs, fabricat sau asamblat" de vreo entitate care ar fi proprietatea guvernului chinez, administrata de acesta sau care ar primi subventii oficiale.

Legea interzice ca departamente americane precum cel al Justitiei, al Comertului, NASA si Fundatia Nationala pentru Stiinta sa achizitioneze sisteme de tehnologie informatica din China, cu exceptia cazurilor in care autoritatile federale ar autoriza acest lucru.

#restrictii tehnologie China SUA, #achizitie tehnologie China, #legislatie SUA tehnologie , #Securitate IT