Yahoo isi revine: A inregistrat primele cresteri din ultimii trei ani

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 13:29
1387 citiri
Yahoo isi revine: A inregistrat primele cresteri din ultimii trei ani

Compania Yahoo a raportat o crestere a veniturilor in primele trei luni din acest an, ceea ce reprezinta primul avant al vanzarilor dupa o perioada de trei ani.

Scott Thompson, directorul Yahoo, a prezentat noul sau plan pentru restructurarea companiei web.

Strategia anuntata de Scott Thompson este centrata pe inchiderea unor proprietati online neperformante si dezvoltarea comertului online si a internetului mobil.

Oficialul Yahoo porneste noua abordare a companiei din viziunea utilizatorilor, spunand ca isi doreste sa reinventeze experientele acestora pe Yahoo.com, potrivit Reuters.

Actiunile Yahoo au crescut cu 2,7% marti, ajungand la 15,41 dolari. Veniturile Yahoo au inregistrat o crestere de 28% in primele trei luni din 2012, ajungand la 286 miliane de dolari. In mare parte, aceste rezultate se datoreaza castigurilor companiei din dobanzi.

Scott Thompson a precizat ca Yahoo analizeaza optiunea de a monetiza pachetul de 40% din actiunile detinute la Grupul Alibaba din China. In plus, grupul ar putea aplica aceeasi strategie si pentru actiunile detinute in Japonia.

Parteneriatul din Yahoo si Microsoft se dezvolta a treptat. Contractul pentru zece ani semnat de cele doua companii in 2009 nu a avut rezultatele scontate pana acum.

In primele trei luni din 2012, veniturile nete ale Yahoo, fara a lua in calcul platile catre parteneri, au totalizat 1.077 miliarde de dolari, fata de 1.064 miliarde de dolari, valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net pentru perioada aprilie - iunie se preconizeaza ca va ajunge la 1.03 miliarde de dolari - 1.14 miliarde de dolari.

#rezultate financiare yahoo, #strategii restructurare Yahoo, #venituri Yahoo Inc , #Retele internet